Nordwestbahn-Tour (Nordwestbahn-Route)

In een oogopslag

  • gemakkelijk
  • 62,60 km
  • 3 uren 56 minuten
  • 72 m
  • 22 m

Beste seizoen

Een route, die helemaal is afgestemd op treinliefhebbers!

Met de particuliere NordWestBahn kun je het Osnabrücker Land vanaf Osnabrück in noordelijke richting gaan verkennen - als je wilt zelfs tot aan de Noordzee. Onze routebeschrijving eindigt echter in de Burgmanns- en Hanzestad Quakenbrück.
Als je op de heen- of terugweg de trein pakt, kun je van deze route een fietsronde maken.
Al blijft het spoor steeds in het zicht, de echte natuurbeleving schiet er op deze route absoluut niet bij in.
Op meerdere trajecten word je begeleid door de laagvlaktes van de Hase met zandduinen in het natuurreservaat bij Wallenhorst-Hollage en het zeer interessante lakenweversmuseum in Bramsche.
 
Het voordeel van de langs het spoor aangelegde route is voor fietsers bovendien dat er geen hellingen in de route zitten.
 
Ten noorden van Bramsche gaat het in een rechte lijn langs de westelijke oever van de Alfsee, die zijn ontstaan te danken heeft aan de noodzaak om het gebied tegen overstromingen te beschermen.
Tegenwoordig hebben de Alfsee en zijn directe omgeving zich tot een populair vrijetijds- en vakantieparadijs ontwikkeld.
 
De volgende stad Bersenbrück beschikt over alles wat de fietser nodig heeft: veel horeca, fietsverhuur, een openluchtzwembad, een museum en een prachtig recreatiegebied, gelegen aan de Hase. Hier kun je dus eerst even rustig uitpuffen.
 
Voor je opent zich nu het weidse parklandschap van het Artland en je zult eventueel een of meer karakteristieke Artland-boerderijen met hun stijlvolle en fraaie vakwerk kunnen bewonderen.
 
In de binnenstad van Quakenbrück laat overigens niet alleen het mooie vakwerk een blijvende indruk achter.
Om alle bezienswaardigheden te stijlvolle en fraaie je alleen te voet het „Poggenpad”, een 3,5 kilometer lang pad met opvallend groene kikkersporen, te volgen.

Dit ga je zien

Redlingerstraße

Osnabrück

© CC-BY-SA | Michael Pasternack

Bucksturm

Osnabrück

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH, Sven Christian Finke-Ennen

Weer

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer routes

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.