© ©Stadtmarketing Vreden GmbH / Foto Gewers

Uitjes in Duitsland over de grens

Verken de omgeving tijdens één van die leuke uitstapjes in de grensstreek

Wandelen, fietsen, klimmen, kanoën of een dagje heerlijk rondstruinen op marktjes

In de Duitse grensregio vind je tal van activiteiten en bezienswaardigheden. Of nou je een sportieveling bent of eerder een cultuursnuiver. In Duitsland net over de grens vind je vele verrassingen. Dat terwijl je zo in het buurland bent! Met een paar uur rijden bevind jij je in een omgeving met sprookjesachtige dorpen, weelderige bossen of avontuurlijke natuurparken. Ontdek de leukste uitjes in Duitsland over de grens!

Waarom kiezen voor een uitje in de Duitse grensregio?

De Duitse grensregio staat ook wel bekend als het verborgen geheim over de grens. Niet iedereen weet het, maar de Duitse grensregio heeft enorm veel te bieden. De natuur is zeer divers: van parkachtige landschappen, tot indrukwekkende bossen en romantische weides. Daarnaast vind je in de Duitse grensregio een aantal leuke steden, zoals Münster, Osnabrück en Rheine. Hier kun je fantastisch winkelen! Houd je meer van de kleine idyllische dorpjes? Ga dan een dagje weg naar Bad Bentheim. Als recreant kun jij in de Duitse grensregio jouw geluk niet op!

 

Welke sportieve uitjes zijn er te doen over de Duitse grens?

Ontdek eindeloos vakantieplezier in een van deze regio’s. Zo is Grafschaft Bentheim de perfecte bestemming voor actieve uitjes in combinatie met prachtige natuur. Daartegenover biedt Osnabrücker Land een boeiende historie én een natuur waarin deze geschiedenis nog terug te zien is. Voor de echte fietsers is Münsterland met een parkachtig landschap ideaal. Een beetje van alles? Doordat de regio’s relatief dicht bij elkaar liggen kun je met een vakantie in deze grensregio van alles een graantje meepikken!

Zijn er leuke uitjes in Duitsland voor cultuurliefhebbers?

Naast de indrukwekkende natuurgebieden heeft de Duitse grensregio nog een verborgen geheim, namelijk haar historie en cultuur. Ook als cultuursnuiver vind je vertier over de Duitse grens.

Duik in het verleden

en volg de sporen van de dino's.

© Thomas Hellmann

Vergaap je aan kunst

in het Pablo Picasso Museum Münster.

© Bernard Fischer
© Alfsee Ferien- und Erlebnispark

Welke dagjes weg in de Duitse grensregio zijn perfect voor ontspanning?

Wanneer je op vakantie gaat, is het heerlijk als je ook een dagje heerlijk kunt ontspannen. Natuurlijk ontspant iedereen op zijn of haar eigen manier. De ene wandelt er op los, terwijl de ander met een boek geniet in een campingstoel. Maar als je écht even tot rust wilt komen, is een spa of sauna ideaal. In de Duitse grensregio vind je fantastische wellnessfaciliteiten met mooie zwembaden, hete sauna’s en verkwikkende massages. Kom even helemaal tot jezelf!

Wat zijn de leukste uitjes voor het gezin in Duitsland over de grens?

Ga je met je gezin op vakantie? Ook dan zijn er tal van activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin. Zo vind je wel zes dierentuinen in deze regio. Zes? Ja, maarliefst zes! Duitsland heeft vele prachtige dierenparken en staat hier wereldwijd ook om bekend. Daarnaast is ook de historische stad Bad Bentheim fantastisch. Hier wanen kinderen zich ridders en prinsessen door de indrukwekkende burcht. Zijn je kinderen erg actief? Dan is Alfsee Ferien & Erlebnispark fantastisch dagje uit: een middag klimmen, klauteren, karten, trampoline springen en veel meer.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.