© Billerbeck Touristiek

Bergen in Duitsland net over de grens

Perfecte omgeving voor een heerlijke wandeling of fietstocht

Wil je graag op vakantie naar de bergen in Duitsland? Dan hoef je niet ver weg! Er is weinig mooier dan de ongerepte natuur en het frisse gevoel dat je krijgt in de Duitse bergen en heuvels. Zeker als je van wandelen en stevig fietsen houdt is het bezoeken van bergachtige natuurgebieden in Duitsland een echte aanrader.

Zijn er bergen in Duitsland net over de grens?

Het zal je misschien verbazen, maar er zijn bergen in Duitsland net over de grens. Hoewel de heel hoge gebergten in het zuiden van Duitsland liggen, in de deelstaat Beieren, bevind je je in het zuiden van en oosten van de deelstaat Noordrijn-Westfalen al tussen de heuvels en bergen. Het hoogste punt van Noordrijn-Westfalen is de Langenberg, die 843,2 meter hoog is. De Kahler Asten is net iets lager: 841,9 meter. Er zijn dus echte bergen in Duitsland, dichtbij Nederland!

© Joachim Albrecht

Tips voor uitjes in de bergen dichtbij Nederland

Als je naar Duitsland voor de bergen op vakantie gaat, is een bezoek aan het Teutoburgerwoud een goed idee. Deze bergrug ligt slechts zo’n 140 kilometer over de Duitse grens en strekt zich uit van Noordrijn-Westfalen tot tot de deelstaat Nedersaksen. Een groot deel van dit woud is beschermd natuurgebied, en terecht: het bosachtige heuvellandschap is adembenemend. Ook natuurgebied Tecklenburger Land, vol kronkelpaadjes en rotsformaties is niet ver: slechts twee uurtjes rijden vanaf Utrecht! Liefhebbers van lange romantische wandelingen door glooiende heuvels kunnen hun hart ophalen in Baumberge.

Naar de bergen in Duitsland op vakantie inclusief camping?

Wil je naar de bergen in Duitsland en op een camping staan? Dat gaat prima! Wij hebben verschillende leuke campings die in de buurt van bergen in Duitsland liggen.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.