Dierentuin in Duitsland net over de grens

Ontdek de leukste dierenparken in de Duitse grensstreek

Duitsland hecht veel waarde aan het concept dierentuin. Wist je dat Duitsland wereldwijd bekend staat om de hoge ‘dierenparkdichtheid’? En dat veel Duitse dierenparken subsidie krijgen om de dieren zo goed mogelijk te verzorgen en beschermen? Bovendien heeft Duitsland een van de oudste dierentuinen ter wereld: vogelpark Walsrode in Noord-Duitsland. In deze blog beschrijven we de leukste Duitse dierentuinen net over de grens.

Dierentuin in Duitsland net over de grens

Duitsland heeft honderden dierentuinen, van vogelparken tot tropische paradijsjes. Welke parken zijn goed bereikbaar vanaf Nederland? Hieronder bespreken we de leukste Duitse dierentuinen vlakbij de Nederlandse grens.

 • Dierentuin Nordhorn
  Dierentuin Nordhorn is een van de mooiste dierentuinen net over de grens. Hier leven ruim 1700 dieren, waaronder luiaarden en doodshoofdaapjes. De dieren worden uitstekend verzorgd en bezoekers kunnen met eigen ogen zien hoe de dierenvoeding wordt bereid.

 • Zoo Osnabrück
  In Zoo Osnabrück waan je je een dag in Afrika. Van het Samburulandschap tot de kuddes antilopen, van zebra’s en giraffes tot en met de Afrikaanse trommelmuziek: de dierentuin is volledig gehuld in Afrikaanse sferen.

 • Biotopwildpark Anholter Schweiz
  Biotopwildpark Anholter Schweiz is een natuurpark waar je heerlijk kunt wandelen en onderweg kerkuilen, vossen, zwarte beren, bruine beren, Europese wilde katten, wilde zwijnen, ezels en visotters ziet. Het is dus geen klassieke dierentuin, maar eerder een dierrijke belevenis middenin de natuur.

 • Wildpark Frankenhof
  Wildpark Frankenhof is een ruim opgezette dierentuin met Europese diersoorten zoals bizons, lynxen en wolven. Inheemse diersoorten zoals olifanten en giraffes zijn hier niet aanwezig. Er is veel vermaak voor jonge kinderen, zoals een belevingspad en een enorme speeltuin.

 • Allwetterzoo Münster
  Deze dierentuin is perfect voor een regenachtige dag, want het grootste gedeelte van de wandelpaden is overdekt. Bovendien kun je alle dieren van heel dichtbij bekijken en mag je aapjes aaien en dieren voeren. Een bijzondere ervaring voor jong en oud!

 • NaturZoo Rheine
  Tijdens een bezoek aan dierentuin NaturZoo Rheine sta je oog in oog met meer dan 1000 dieren. Bovendien had NaturZoo Rheine het eerste Apenwoud van Duitsland, dat tot op de dag van vandaag erg populair is onder haar bezoekers. Alle dieren, inclusief de apen, leven in natuurgetrouwe verblijven.
  Dierentuin Nordhorn: Uitstapje voor het hele gezin

Dierentuin Nordhorn: Uitstapje voor het hele gezin

Campings in Duitsland vlakbij een dierentuin

Op zoek naar stokstaartjes, samen lachen om apenstreken, geitjes aaien, van de glijbaan in de speeltuin… Een bezoek aan de dierentuin mag niet ontbreken tijdens jouw vakantie in Duitsland. Wil jij graag kamperen vlakbij een dierenpark? Onderstaande campings liggen vlakbij populaire dierentuinen bij de Duitse grens:

Campings vlakbij Zoo Osnabrück

Camping Bullerby am Attersee

Rustige camping aan het water vlak bij Osnabrück.

Camping Ludwigsee

Camping vlakbij Allwetterzoo Münster

Camping vlakbij Dierentuin Nordhorn

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.