© Camping- & Freizeitanlage Dreiländersee Gronau

Leuke kleine campings in Duitsland

Geniet van de mooie natuur en de rust op een kleinschalige camping

Hou je van kamperen, maar niet van grote en massale campings? In Duitsland vind je genoeg mooie campings die wat kleiner van stuk zijn. Midden in de natuur kom je hier helemaal tot rust. 

Voor wie zijn kleine campings geschikt?

Als je graag in alle rust je vakantie doorbrengt, is het verstandig om te kiezen voor een kleine camping. Deze rustieke campings kenmerken zich door de kleinschaligheid, de vele natuur en vaak ruime staanplaatsen. Als je graag van mooie natuur en rust wilt genieten is een kleinschalige, rustige camping zeker een hele goede optie. Hou er rekening mee dat er op kleine campings vaak geen recreatie/animatie programma is. Het is echter niet zo dat kleine campings niet leuk zijn voor kinderen. Doordat de camping zo klein is, maken ze snel nieuwe vriendjes. Ook houd je ze makkelijk in de gaten door de overzichtelijkheid van een kleinschalige camping. Als je van charme campings, rust en privacy houdt is een kleine camping zeker leuk om eens naartoe te gaan!

© ©Camping Eurocamp Lienen
© Camping Grönegau-Park Ludwigsee

Kleine camping voor een doorreis

Ook als je op doorreis bent is het een goed idee om een kleine camping te kiezen. Er zijn speciale doorreiscampings die dicht bij de snelweg liggen. Deze campings zijn kleinschalig, maar beschikt over alles wat je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een snackbar, een trekkersveld en het nodige sanitair. Deze campings zijn niet direct bedoeld om een hele vakantie te spenderen, maar dienen prima als tussenstop.

Waarom naar een kleine camping in Duitsland?

Kleine campings in Duitsland zijn gezellig en rustig. Je wandelt zo de natuur in en geniet van een echte vakantie voor jezelf. Naast de prachtig gelegen plek, hebben kleine campings nog een aantal karakteristieke voordelen:

Kleine campings staan erom bekend dat de eigenaar en het personeel enorm gastvrij zijn. Ze vertellen je graag alles over de prachtige omgeving waarin de camping ligt. Ook doen ze er alles aan om ervoor te zorgen dat je niks tekort komt tijdens je verblijf op de camping.

Je hebt er echt tijd voor jezelf en door de rust heb je alle kans om te onthaasten. Op een kleine camping heb je alles wat je nodig hebt om te kunnen kamperen zonder overbodige drukte.

Doordat de camping zo klein is, kom je vaak dezelfde mensen tegen en voelt het vertrouwd. Je legt makkelijk contact met de andere kampeerders.

Ons aanbod aan kleine campings net over de grens

Als je graag kampeert, maar liever niet naar een drukke en luidruchtige camping gaat, probeer dan eens een keer een kleine camping in Duitsland. De rustige en kleinschalige campings geven je een unieke kampeerervaring waar je er zeker meer van wilt hebben

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.