Camping Osnabrück

Combineer je kampeervakantie met een stedentrip naar deze historische stad

Op zoek naar een geschikte camping Osnabrück? Duitsland Campings beschikt over een tweetal verrassend leuke, kindvriendelijke campings nabij deze op twee na grootste stad van de deelstaat Nedersaksen. De omgeving van voormalig Hanzestad Osnabrück leent zich dan ook uitstekend voor zowel korte als langere vakanties met de hele familie. Je waant je hier namelijk in een zeer groene en kindvriendelijke omgeving met prachtige fiets- en wandelroutes langs diverse oude stadjes. Naast de prachtige natuur valt er dus nog genoeg meer te zien en te beleven. Bekijk hier al onze campings bij Osnabrück op de kaart!

Kamperen in de groene omgeving rond Osnabrück

Met slechts anderhalf uur rijden verwijderd van het machtig mooie Teutoburger Wald is Osnabrück zo’n beetje de enige stad in heel Duitsland die aan alle kanten is omgeven door beschermde natuur. En dit maakt het voor toeristen zonder twijfel een zeer aantrekkelijk gebied voor een heerlijke vakantie. Verblijf bijvoorbeeld op de rustige en kindvriendelijke camping Bullerby am Attersee, direct gelegen aan de 6 hectare grote Attersee. Hier kun je met de hele familie lekker zwemmen, vissen en relaxen. Bovendien beschikt Bullerby am Attersee over de grootste speeltuin uit de hele omgeving! Een andere kindvriendelijke camping in de omgeving van Osnabrück is Eurocamp. Vanaf deze prachtig gelegen gezinscamping loop je zo naar de wereldberoemde wandelpaden van het Teutoburgerwoud. Daarnaast beschikt Eurocamp over een grote kinderwaterspeeltuin en is ook de hond als familielid welkom.

Impressie van Osnabrück

© Angela von Brill

Doen in Osnabrück

De voormalige Hanzestad Osnabrück is misschien wel de beste keuze als je wilt kamperen vlakbij een Duitse stad; Osnabrück is zo ongeveer de enige stad in heel Duitsland die aan alle kanten wordt omgeven door beschermde natuur! Dit maakt het voor toeristen een aantrekkelijk gebied voor een heerlijke vakantie. Hier kampeer je in een authentiek groene omgeving – en je loopt er vanaf de camping zó naar de wereldberoemde wandelpaden van het Teutoburgerwoud.

Liever naar een gezellig terrasje lopen? Osnabrück met haar drukke stadsleven en sfeervolle binnenstad is dichtbij – vakantie hier betekent het beste van twee werelden.

Vakantie in Osnabrück - een top 6

Het Nettebad is niet alleen een zwembad, het is “het grootste glijbaanpark van Noord-Duitsland“! En dat is nog niet alles: bij elke goede zwembad in Duitsland hoort natuurlijk en sauna en die ontbreekt in het Nettebad natuurlijk ook niet. De moderne”Loma-Sauna” is van alle gemakken voorzien en staat garant voor weldaad voor lichaam en geest. En last but not least is er met de indoor e-kartbaan “Nettedrom” zelfs aan de adrenalinejunkies gedacht!

Of je nu van winkelen houdt of niet; de historische binnenstad is altijd een bezoek waard en in de aangrenzende voetgangerszone is het gezellig slenteren. Proef de sfeer in de vele cafeetjes en verbaas je over het enorme winkelaanbod; van bijzondere boetiekjes tot luxe warenhuizen en alles ertussenin!

Meer over winkelen in Osnabrück

In deze dierentuin beleef je een geweldige dag met de hele familie. Met een Afrikaans Samburu-landschap en – wereldwijd uniek! – een ondergrondse dierentuin om dieren die onder de grond leven extra goed te kunnen observeren.

Dit – ook van buiten – bijzondere museum is gewijd aan het werk van de Joodse kunstschilder Felix Nussbaum, geboren in Osnabrück en gestorven in Auschwitz. Een bezoek aan dit museum is een indringende en verrijkende ervaring.

Fossielen zoeken bij TERRA.vision in Natuur- en Geopark TERRA.vita

Ga op speurtocht in het door Unesco beschermde geopark en ontdek dit spectaculaire stukje aarde.

Op een kwartiertje rijden van Osnabrück ligt het prachtige kuuroord Bad Iburg. In 2018 was dit knusse plaatsje gastheer van het befaamde tuinfestival “Landesgartenschau”. Ter gelegenheid hiervan werd er zoals de Eiffeltoren in Parijs een monument voor de eeuwigheid opgericht: het boomkroonpad. Over een lengte van maar liefst 600 meter en een hoogte van 26 meter biedt dit indrukwekkende bouwwerk een buitengewoon perspectief en prachtige uitzichten op het kasteel Iburg en het Teutoburger Woud.

Omgeving van Osnabrück

Vakantie vieren op een camping bij Osnabrück kan op vele manieren. Cultuur snuiven in de stad, op wandelschoenen de indrukwekkende natuur ontdekken, fietsen door het glooiende Osnabrücker Land…volop mogelijkheden voor de hele familie. Camping Bullerby ligt direct aan de Attersee en is een fijne gezinscamping – met de grootste speeltuin van de omgeving!

© Camp Bullerby am Attersee

Elk jaar genieten op de kerstmarkt

© Joachim Viertel

Bezoek het historische stadhuis

Genieten van huisgemaakte lekkernijen

© Touristiek Osnabrückerland

Gezellig lunchen

© Anja Hehmann

Verken natuurgebied de Piesberg

© Achim Meurer

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.