© Stadtmarketing Gronau

Camping Gronau

Kamperen in de muziekstad

De prachtige groene omgeving van het Duits-Nederlandse grensgebied en de grensstad Gronau hebben bezoekers veel te bieden. Gronau is als enige stad in Europa de trotse bezitter van een museum over de geschiedenis van de popmuziek en de rock-’n-roll.

Ontdek muziekstad Gronau

In het rock’n’popmuseum kun je muziek niet alleen ontdekken maar ook echt beleven dankzij geavanceerde multimedia-installaties. Liefhebbers van livemuziek weten al langer dat hier geweldige concerten worden georganiseerd. Heel wat wereldsterren hebben hier al opgetreden. Daarnaast staat Gronau bekend om zijn Jazzfeest en de Eper Muzieknachten. Heerlijk ontspannen kun je in het stijlvolle Saunapark Epe, maar ook bij heerlijke wandelingen en fietstochten.

Omgeving van Gronau

Wil je iets meer vertier, bezoek dan Enschede, een heerlijke bruisende stad met veel uitgaans- en shopping-mogelijkheden, restaurants en cafés en tal van architectonische highlights. Of bezoek op dinsdag of zaterdag de markt. Ben je op zoek naar natuur, dan is het Lutterzand, een heuvelachtig duingebied net over de grens met prachtige waterpartijen, een bezoek waard. De schatkamer van Twente verrast zijn bezoekers ook met schitterende kleine kerkdorpjes langs de rivier de Dinkel. Of maak een uitstapje naar het kunstenaarsdorp in de gemeente Schöppingen, naar Gildehaus met zijn molens en natuurlijk naar het kuuroord Bad Bentheim met zijn prachtige oude binnenstad, casino en de indrukwekkende burcht Bentheim. Fietsplezier beleef je op de Dinkelsteinroute, hier kom je in het prachtige Duits-Nederlandse grensgebied langs de kunstzinnig vormgegeven grensstenen, de Dinkelsteine.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.