Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Camping Münsterland

Camping Münsterland

De bekoorlijke omgeving van Münster wordt vaak omschreven als ‘Parklandschaft’. Een dunbevolkt gebied dat compleet lijkt aangelegd door een goede landschapsarchitect. Ideaal terrein voor een actieve vakantie met rustpauzes vol cultuur. Beroemd om de mix van oude Westfaalse glorie – burchten, paleizen, kastelen, gevels van koopmanshuizen, statige vakwerkboerderijen – en moderne allure: eigentijdse musea en bruisende winkelstraten. Tijdloos smaakvol ook: fijne restaurantjes, eerlijke streekproducten en warme logeeradressen.

Doen in het Münsterland

In het Münsterland krijg je het gevoel dat je je in een oud prentenboek bevindt – een bijzonder prettige ervaring. Wie hier gaat kamperen, geniet optimaal van de nostalgische schoonheid van deze streek: groene velden, kleine dorpjes en weldadige rust.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien of de tijd hier een beetje stil heeft gestaan maar vergis je niet; oude gebouwen zijn met liefde gerestaureerd en de infrastructuur is helemaal van deze tijd! Gebleven is de ouderwetse gastvrijheid en een heerlijk oorspronkelijk landschap.

Vakantie in het Münsterland – een top 5

  1. Dagje Münster. Deze oude en bruisende stad vormt de perfecte aftrap voor een verblijf in het Münsterland. Duik de vele musea in, ga shoppen of stort je in het gezellige uitgaansleven!
  2. Kastelen kijken. Het Münsterland is bekend om de vele kastelen. Selecteer je persoonlijke favoriet op de indrukwekkende 100 kastelen-fietsroute.
  3. Weekmarkt bezoeken. Het Münsterland is ook boerenland. Dat zie je terug op de diverse weekmarkten. Hier koop je verse lokale producten, direct van het land. Een feest voor je zintuigen – en ‘s avonds op de camping gegarandeerd een smakelijke maaltijd.
  4. Paardrijden. Het Münsterland kent een lange traditie als het gaat om paarden. De ruiterpaden zijn er fantastisch en een rit in een koets is voor gezinnen een mooie belevenis. Het stadje Warendorf vormt het hart van de paardensport.
  5. Natuurpark Hohe Mark. Dit grote beschermde natuurgebied is heel afwisselend met heide, heuvels, oude bossen en zelfs een stuwmeer. Ideaal voor wandelingen en fietstochten.

Kamperen in het Münsterland

Het campingaanbod in het Münsterland is heel divers. Of je nu beschikt over een eigen caravan of tent of liever iets wilt huren – het kan allemaal. Een mooie terrassencamping of toch liever een luxe familiecamping direct aan het water? In de meertjes van deze regio is het prima zwemmen en bootje varen.

En als je toch de auto volpakt met kampeerspullen, neem dan ook je fiets mee. Het overwegend vlakke Münsterland lijkt wel gemaakt voor fijne fietstochten!

Onze campings in het Münsterland