© Vincent Croce

Kamperen in de meivakantie in Duitsland

In de meivakantie is de lente in volle gang. De dagen worden steeds langer, de eerste bloemen steken hun kopje boven de grond en de vogels bouwen druk aan hun nest. De meivakantie is een fijne periode om te kamperen en deze natuurpracht vanaf de camping mee te maken. Maar welke bestemming? Wij raden zeker Duitsland aan! In de grensregio van Duitsland zijn veel campings waar je in de meivakantie heerlijk kunt vertoeven. Bovendien is een meivakantie in Duitsland vaak voordeliger dan in Nederland! Wil je weten waarom? Lees dan verder.

Bestaat de meivakantie in Duitsland?

Officieel heeft Duitsland geen meivakantie. In de weken dat Nederland meivakantie heeft, moeten de Duitsers gewoon werken of naar school. Daardoor zijn de meeste campings in Duitsland een stuk goedkoper en rustiger dan normaal, al helemaal in vergelijking met de Nederlandse campings. Sommige campings hebben zelfs speciale meivakantie aanbiedingen. Als je goedkoop wil kamperen in een prachtige omgeving in de meivakantie, dan is Duitsland de ideale bestemming.

© ©Camping- & Freizeitanlage Dreiländersee Gronau

Vier je meivakantie op een Duitse camping net over de grens

Ben jij een echte kampeerliefhebber? Wacht dan zeker niet tot de zomer als je in de lente al kan kamperen! De meivakantie is daarvoor de beste periode. De lente is halverwege, dus de natuur is op haar mooist. De temperaturen zijn ideaal om lekker te gaan wandelen of fietsen, of om de eerste zonnestralen te pakken op een terras. Oftewel, geniet in de meivakantie lekker van de rust en de ruimte op een camping.

Voordelig kamperen in Duitsland met de meivakantie aanbiedingen

Er zijn een aantal Duitse campings die speciale meivakantie aanbiedingen hebben voor hun Nederlandse gasten. Bekijk hieronder onze tips voor de beste arrangementen om te gaan kamperen in de meivakantie in Duitsland net over de grens:

Is kamperen in de meivakantie koud?

Kamperen kan soms in de meivakantie nog een beetje koud zijn, maar zeker niet onaangenaam. Bereid je voor en neem een extra trui mee. Een dikke deken kan ook geen kwaad. Omdat het van te voren lastig te voorspellen is wat het weer gaat doen is het ook zeker een goed idee om genoeg spelletjes mee te nemen zodat je je ook kunt vermaken als het een dagje slecht weer is. Om goed voorbereid op pad te gaan, lees dan onze kampeer paklijst.

Waarom kamperen in de meivakantie in Duitsland?

Duitsland is een uitstekende bestemming voor iedereen die wil kamperen in de meivakantie. Hier liggen prachtige campings midden in natuurgebieden, waardoor je de lente van héél dichtbij meemaakt. Ga er lekker op uit in de prachtige Duitse landschappen en natuurgebieden. Het is eerder genoemd, maar het feit dat de meeste campings ook nog eens goedkoper zijn, is al helemaal mooi meegenomen. Kortom, het heeft meerdere voordelen om tijdens de meivakantie in Duitsland te gaan kamperen.

  • Goedkope vakantie in een ander land

  • Leuke campings net over de grens

  • Rustig op de camping

  • Kamperen middenin natuur

  • Speciale meivakantie aanbiedingen

Leuke activiteiten voor tijdens de meivakantie

Er zijn heel veel leuke uitstapjes die je kunt maken tijdens je meivakantie in Duitsland. Bij mooi weer maak je bijvoorbeeld de mooiste fietstochten. Huur een paar fietsen en maak mooie tochten vlak over de grens. Als het een keer wat minder mooi weer is, is een goed idee om de prachtige winkelstraten van de Duitse steden te bekijken. Een dagje winkelen in Duitsland is een leuke aanvulling op je meivakantie. Ook voor kleine kinderen is er genoeg te beleven. Ga eens een dagje op stap naar een Duitse dierentuin bijvoorbeeld. Succes gegarandeerd!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.