Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu
Maatregelen Coronavirus
Meivakantie Duitsland 2019

Meivakantie 2021 op een camping in Duitsland

In de meivakantie is de lente in volle gang. De dagen worden steeds langer, de eerste bloemen steken hun kopje boven de grond en de vogels bouwen druk aan hun nest. De meivakantie is een fijne periode om te kamperen en deze natuurpracht vanaf de camping mee te maken. Maar welke bestemming? Wij raden Duitsland aan! In de grensregio van Duitsland zijn campings waar je in de meivakantie heerlijk kunt vertoeven. Bovendien is een meivakantie in Duitsland vaak voordeliger dan in Nederland. Wij leggen uit waarom.

Heeft Duitsland meivakantie?

Nee, Duitsland heeft geen meivakantie. In de weken dat Nederland meivakantie heeft, moeten de Duitsers gewoon werken of naar school. Daardoor zijn de meeste campings in Duitsland een stuk goedkoper en rustiger dan normaal, al helemaal in vergelijking met de Nederlandse campings. Sommige campings hebben zelfs speciale meivakantie aanbiedingen. Als je goedkoop wil kamperen in de meivakantie, dan is Duitsland dus de ideale bestemming.

Waarom kamperen in de meivakantie en niet in de zomer?

Ben jij een echte kampeerliefhebber? Waarom zou je wachten tot de zomer, als je in de lente al kan kamperen! De meivakantie is daarvoor de beste periode. De lente is halverwege, dus de natuur is op haar mooist. Het kan soms wat fris zijn, maar echt koud wordt het niet. De temperaturen zijn ideaal om lekker te gaan wandelen of fietsen, of om de eerste zonnestralen te pakken op een terras. Oftewel, geniet in de meivakantie lekker van de rust en de ruimte op een camping.

Redenen om te kiezen voor meivakantie in Duitsland

Duitsland is een uitstekende bestemming voor iedereen die wil kamperen in de meivakantie. Hier liggen prachtige campings middenin natuurgebieden, waardoor je de lente van héél dichtbij meemaakt. Het is eerder genoemd, maar het feit dat de meeste campings ook nog eens goedkoper zijn, is al helemaal mooi meegenomen. Kortom, het heeft meerdere voordelen om tijdens de meivakantie in Duitsland te gaan kamperen:

  • Goedkope vakantie in een ander land
  • Leuke campings net over de grens
  • Rustig op de camping
  • Kamperen middenin natuur
  • Speciale meivakantie aanbiedingen

Meivakantie aanbiedingen in Duitsland

Er zijn een aantal Duitse campings die speciale meivakantie aanbiedingen hebben voor hun Nederlandse gasten. Hieronder onze tip voor de beste arrangementen om te gaan kamperen in Duitsland net over de grens: