© Imgorthand/Getty Images

Met de tent kamperen

Voor een authentieke kampeerervaring

Voor een authentieke kampeerervaring moet je echt eens gaan kamperen in een tent. ’s Avonds voor de tent genieten van een ondergaande zon, in slaap vallen met het geluid van wuivende bomen, wakker worden door de fluitende vogeltjes… Kamperen in een tent heeft absoluut z’n charmes.

Voordelen van kamperen met tent

Als je gaat kamperen in een tent, dan krijg je gegarandeerd een vakantiegevoel. Je bent even ‘back to basics’, zonder afleiding van het dagelijks leven. Sterker nog, je leeft op het ritme van de natuur. Daarnaast is er vaak veelvuldig contact met de campingburen: de kinderen weten elkaar snel te vinden, ouders kunnen ’s avonds samen een wijntje drinken. Bovendien is een standplaats voor een tent relatief goedkoop, al helemaal in vergelijking met een hotel.

© shaunl/Getty Images
© Victoria Andrews/Getty Images

Kampeertent voor 2, 4 of 6 personen

Tenten zijn er in verschillende formaten. De kleinste tent is geschikt voor één persoon, maar wij raden aan om te overnachten in een tent voor minimaal 2 personen. Dan heb je in ieder geval genoeg ruimte voor al je persoonlijke spullen en kampeerbenodigdheden. Weet jij al wat je mee moet nemen als je gaat kamperen? Zo niet, bekijk dan onze blog over de kampeerinpaklijst, dat zal je helpen bij het kiezen van een tent. De gemiddelde tent is bedoeld voor 4 personen, al kun je hier ook prima met 2 of 3 personen vertoeven. Ga je met een groter gezelschap kamperen? Dan is een tent voor 6, 7 of 8 personen ideaal.

Waar kun je kamperen met de tent?

Kamperen kan bijna overal in Europa, maar Duitsland is verreweg de populairste bestemming onder Nederlanders. Met name het gebied net over de grens, waar allerlei soorten campings zijn: van natuurcampings tot recreatieparken.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.