Klimmen Duitsland

De leukste klim adresjes in de Duitse grensstreek

Ben je op zoek naar een avontuurlijke activiteit in Duitsland? Klimmen is een van de spannendste en leukste opties. Professionele klimmers gaan het liefst naar de rotspartijen in zuid-Duitsland, maar hobby klimmers vermaken zich net zo goed in het grensgebied. Daar zijn meer dan genoeg indoor- en outdoor klimparken om je uit te leven. Hieronder delen we de beste plekken om te gaan klimmen.

  • Kletterwald Borken: Een fantastisch klimbos net over de grens, dat ook nog eens voldoet aan de allerhoogste veiligheidsnormen.

  • Kletterwald Ibbenbüren: Dit gigantische klimbos staat bekend als een van de mooiste en meest professionele klimbossen van Duitsland. Wij durven wel te stellen dat dit het beste klimpark net over de grens is! Verspreid over 30.000 hectare vind je zo’n 150 obstakels. Kun en durf je ze allemaal te overwinnen?

  • Kletterwald Surwold: In dit klimbos zal jong en oud zich vermaken. Zo zijn er parcoursen voor kinderen, volwassenen en ervaren klimmers. In totaal zijn er 90 hindernissen, waaronder een sprong van 10 meter en een kabelbaan van 120 meter.

  • Kletterhalle Werlte: Als je wil indoor klimmen in Duitsland, dan is Kletterhalle Werlte (onderdeel Kletterwald Surwold) een van de beste opties. Je kunt hier onder andere abseilen, rotsklimmen of de klimboom betreden. En dat alles heerlijk overdekt!

  • Clip ’n Climb Niederrhein: Dit is een van de best beoordeelde indoor klimparken voor kinderen. Je vindt hier allerlei obstakels voor kinderen van 4 jaar en ouder. Er zijn meerdere vestigingen, maar deze vestiging ligt het dichtst bij de grens.

Alle klimbossen en -parken op de kaart

Bullermeck Indoor Fun Center Alfsee

Rieste

© CC-BY-SA | Samtgemeinde Bersenbrück

Campings vlakbij klimbos Ibbenbüren

Wat ons betreft beleef je de mooiste klimervaring in Kletterwald Ibbenbüren. Maar waar moet je overnachten? Onderstaande campings liggen op een steenworp afstand van dit geweldige klimbos.

Camping Bullerby am Attersee

Rustige camping aan het water vlak bij Osnabrück.

Camping Hertha-See

Luxe strandcamping voor jonge gezinnen.

© Erholungsanlage HERTHA-SEE

Campings met een indoor klimpark

Zoek je een camping met een klimpark voor de kinderen? Onderstaande campings hebben een eigen, overdekt klimbos waar de kids zich urenlang kunnen vermaken.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.