Dagje winkelen in Duitsland

Struin door de mooiste winkelstraten

Winkelliefhebbers moeten echt een keer gaan shoppen bij de Oosterburen. In Duitsland kun je heerlijk winkelen! Verlekker je aan de versierde etalages, struin door onbekende winkelstraten, ga op koopjesjacht en rust tussendoor uit in een van de gastvrije koffiezaakjes. Wil jij binnenkort net over de grens gaan winkelen? Of wil jij graag shoppen tijdens jouw vakantie in Duitsland? Wij geven jou alvast wat tips.

Waarom shoppen in Duitsland?

Nederlanders weten de Duitse winkelsteden inmiddels te vinden. Niet alleen voor hun alledaagse boodschappen, maar ook om een dagje te gaan winkelen. De prijs-kwaliteitverhouding van Duitse producten is namelijk erg goed. Bovendien zijn er in Duitsland andere winkels dan in Nederland en is het fijn om er tijdens het shoppen ‘echt even tussenuit’ te zijn. En lunchen met een heerlijk Duits broodje? Daar zegt niemand nee tegen…

Daarnaast is winkelen in Duitsland populair onder kampeerders. Na een paar dagen wandelen, fietsen of zwemmen wordt het tijd voor een uitstapje. ‘Even naar de bewoonde wereld’. Wat is er dan heerlijker dan je onder te dompelen in een bruisende, Duitse winkelstad? Een dagje shoppen maakt jouw vakantie in Duitsland compleet.

Winkelen in Duitsland net over de grens

Als je gaat winkelen in Duitsland, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk reistijd besparen. Elk uur dat je onderweg bent, betekent een uur minder shoppen. Daarom hebben wij een aantal tips om te shoppen in Duitsland net over de grens.

Tips voor campings in de buurt van de winkelsteden

Shoppen als onderdeel van jouw vakantie naar het Duitse grensgebied? Goed idee. Nu nog een goede camping vinden die in een van de winkelregio’s ligt. Wij geven jou alvast tips voor campings in Münster, Osnabrück, Rheine en Ochtrup.

Hoe ver is het rijden van Emmen, Venlo, Enschede en Nijmegen?

Winkelstad Emmen Venlo Enschede Nijmegen
Münster 135 km 145 km 700 km 150 km
Osnabrück 115 km 195 km 100 km 205 km
Nordhorn 50 km 183 km 34 km 146 km
Bocholt 154 km 92 km 61 km 83 km
Rheine 85 km 179 km 55 km 160 km
Ochtrup (Designer Outlet) 85 km 148 km 23 km 132 km

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.