© Rudi Schubert

Camping Lienen

Heerlijk kamperen in een landelijke omgeving

Gelukkig is de kampeerder die zijn tent heeft opgezet in het prachtige dorpje Lienen aan de rand van het Teutoburgerwoud! Lienen heeft door de jaren heen zijn oorspronkelijke karakter weten te bewaren. Hier geniet je van landelijke charme en een verpletterend mooie omgeving. Om daar optimaal van te profiteren neem je natuurlijk je wandelschoenen mee en je fiets of mountainbike. Het parklandschap, de oude bossen, de heuvels; hier kom je helemaal op adem. Tel daar de interessante en sfeervolle stadjes van dit gebied bij op en je hebt een geweldige vakantiebestemming te pakken. Daar komt nog bij dat de watteratten zich helemaal op hun gemak zullen voelen in het binnen- en buitenbad van Lienen!

Vakantie in Lienen – een top 5

Dit idyllische, zonnige dal staat bekend om de vele fruit- en notenbomen. Wandelen is hier een feest; mis dit niet!

Lienen is populair bij paardenvrienden. Op de vele schitterende ruiterpaden in deze streek geniet je op een bijzondere manier van het landschap - een unieke ervaring. Nog een unieke ervaring: de "Barfuß-Park"!

Dit - volkomen terecht - met vele prijzen overladen wandelpad is een juweel. Rondom Lienen loop je over de top van het Teutoburger Woud, de Westerbecker Berg met een hoogte van maar liefst 235 meter.

Niet ver van Lienen ligt het bekende kuuroord Bad Iburg met een vleugje oude grandeur. Slenter door de gezellige oude binnenstad en maak een wandeling door de feeërieke kasteeltuinen. In 2018 vormde Bad Iburg het decor van het bijzondere tuinfestival "Landesgartenschau". Hoewel het al voorbij is blijft het meest indrukwekkende bouwwerk ook in toekomst te bezoeken: het boomkroonpad.  Over een lengte van maar liefst 600 meter en een hoogte van 26 meter biedt dit indrukwekkende bouwwerk een buitengewoon perspectief en prachtige uitzichten op het kasteel Iburg en het Teutoburger Woud.

Dit rustieke bosrestaurant heeft veel weg van een berghut in de Alpen - en het uitzicht is er minstens zo indrukwekkend. Met gezellige Biergarten en speeltuin.

Omgeving van Lienen

Rondom Lienen geniet je van het beste van twee populaire regio´s in Duitsland: het weidse landschap van het Münsterland en de machtige heuvels van het Teutoburgerwoud. Hier kom je naartoe om je te laven aan oorspronkelijke natuur - en dat kan op vele manieren: wandelen, fietsen, paardrijden en ontspannen badderen in het geneeskrachtige water in de kuuroorden waarmee deze streek gezegend is. Ook cultuurliefhebbers weten dit gebied te vinden: interessante musea en oude stadjes tjokvol vakwerk!

© Tecklenburgerland Tourismus

Onze campings vlakbij Lienen

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.