Verouderde browser

De browser die je gebruikt is verouderd. Onze website maakt gebruik van technieken die in deze versie niet beschikbaar zijn. Update naar een meer recentere browser.

We bieden ondersteuning voor Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Microsoft Edge, Opera, Google Chrome Mobile en iOS Safari.

Google Chrome Google Chrome

Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu
Camping Lienen

Camping Lienen

Doen in Lienen

Gelukkig is de kampeerder die zijn tent heeft opgezet in het prachtige dorpje Lienen aan de rand van het Teutoburgerwoud! Lienen heeft door de jaren heen zijn oorspronkelijke karakter weten te bewaren. Hier geniet je van landelijke charme en een verpletterend mooie omgeving. Om daar optimaal van te profiteren neem je natuurlijk je wandelschoenen mee en je fiets of mountainbike. Het parklandschap, de oude bossen, de heuvels; hier kom je helemaal op adem. Tel daar de interessante en sfeervolle stadjes van dit gebied bij op en je hebt een geweldige vakantiebestemming te pakken. Daar komt nog bij dat de watteratten zich helemaal op hun gemak zullen voelen in het binnen- en buitenbad van Lienen!

Onze camping Lienen

Vakantie in Lienen – een top 5

  • Het Holperdorper Tal. Dit idyllische, zonnige dal staat bekend om de vele fruit- en notenbomen. Wandelen is hier een feest; mis dit niet!
  • Ritje te paard of per koets. Lienen is populair bij paardenvrienden. Op de vele schitterende ruiterpaden in deze streek geniet je op een bijzondere manier van het landschap - een unieke ervaring. Nog een unieke ervaring: de "Barfuß-Park"!
  • Hermannsweg”. Dit - volkomen terecht - met vele prijzen overladen wandelpad is een juweel. Rondom Lienen loop je over de top van het Teutoburger Woud, de Westerbecker Berg met een hoogte van maar liefst 235 meter.
  • Bad Iburg. Niet ver van Lienen ligt het bekende kuuroord Bad Iburg met een vleugje oude grandeur. Slenter door de gezellige oude binnenstad en maak een wandeling door de feeërieke kasteeltuinen. In 2018 vormt Bad Iburg het decor van een bijzonder evenement en echte tuinliefhebbers weten het misschien al; van 18 april t/m 14 oktober 2018 wordt de Landesgartenschau – zeg maar het Duitse equivalent van de Floriade – georganiseerd in Bad Iburg, niet ver over de grens.
  • Waldwirtschaft Malepartus”. Dit rustieke bosrestaurant heeft veel weg van een berghut in de Alpen - en het uitzicht is er minstens zo indrukwekkend. Met gezellige Biergarten en speeltuin.

Omgeving van Lienen

Rondom Lienen geniet je van het beste van twee populaire regio´s in Duitsland: het weidse landschap van het Münsterland en de machtige heuvels van het Teutoburgerwoud.

Hier kom je naartoe om je te laven aan oorspronkelijke natuur - en dat kan op vele manieren: wandelen, fietsen, paardrijden en ontspannen badderen in het geneeskrachtige water in de kuuroorden waarmee deze streek gezegend is. Ook cultuurliefhebbers weten dit gebied te vinden: interessante musea en oude stadjes tjokvol vakwerk!

© foto's: Holperdorper Tal: Rudi Schubert; Wandelaars: Münsterland e.V.