Natuurgebieden in Duitsland net over de grens

Volop genieten van de natuur in de Duitse grensstreek

Hou je van de natuur? Dan moet je echt een keer op vakantie gaan naar Duitsland. Daar vind je een grote diversiteit aan natuur. Van paarse heidevelden tot surrealistische zandvlaktes en van dichtbegroeide bossen tot mysterieuze meren. Duitsland heeft het allemaal. Daarvoor hoef je echt niet lang in de auto te zitten! Je vindt prachtige natuurgebieden in Duitsland net over de grens. Ontdek het verborgen geheim van het buurland!

Wat zijn de mooiste natuurgebieden in Duitsland net over de grens?

Het natuurschoon van Duitsland begint al in het grensgebied. Daar liggen meerdere natuurparken met tientallen routes om te wandelen en fietsen. Laat je inspireren door onderstaande natuurgebieden:

 

Dit gigantische natuurpark ligt net over de grens in Duitsland en herbergt een ongekende diversiteit aan landschappen, bossen, weiden, venen en oude knusse stadjes.

Verken Natuurpark Hohe Mark
Stelletje wandelt in Bad Iburg

Een wandeling op grote hoogte tussen de boomtakken. Wanneer maak je dat nou mee? Vanaf dit boomkroonpad zie je de natuur vanuit een hele andere invalshoek. Je hebt onder andere uitzicht op kasteel Iburg en het befaamde Teutoburger Woud.

Slenteren tussen de boomtoppen

In het Tecklenburger Land liggen de Teutoschleifen wandelpaden. Een ware natuurbelevenis voor jong en oud. De routes voeren je langs dichte bossen, kronkelende paden, rotsformaties en onverwachte uitzichten. En dat moois vind je met een rit van 2 uur vanaf Utrecht!

Wandelen over de Teutoschleifen

Het prachtige heuvellandschap is een bezoek meer dan waard. Fietsen en wandelen in de Baumberge is een bijzonder plezier. Volg interessante themaroutes of kijk gewoon waar je later weer uitkomt. Trouwens: hier vind je de eerste heuvels over de grens!

Dit wordt ook wel het groene hart van Westfalen genoemd. Dit beschermde en waterrijke natuurgebied ongeveer een uur rijden over de Duitse grens is populair onder fietsers en watersporters. Fiets langs de oever van De Lippe, of verken de wateren met een waterski of kano.

Ontdek de natuur in de regio Baumberge

Waar verblijf ik in de buurt van natuurgebieden in de Duitse grensregio?

Na al het pracht en praal van de Duitse natuur, wil je natuurlijk relaxen en goed bijkomen van het avontuur. De beste plek om te verblijven na het bezoek aan een natuurgebied in Duitsland, is natuurlijk op een camping. Dichter bij de natuur kom je niet! In de Duitse grensregio liggen verschillende campings nabij of zelfs grenzend aan het natuurgebied. Ontwaak met het geluid van vogels, loop vanaf de camping de mooiste wandeltochten en ontspan de benen ‘s avonds met een drankje en wat lekkers onder sterrenhemel.

© Detlef Heese

De beste campings in natuur, over de Duitse grens: 

  • Eurocamp: Deze schitterende terrassencamping ligt in het Holperdorper Tal, onderdeel van het natuurgebied Teutoburgerwoud. Hier kun je heel mooi wandelen en fietsen. Vanaf je standplaats heb je vrij uitzicht over de natuurrijke omgeving.

  • Dreiländersee Gronau: Een ideale camping voor natuurliefhebbers door de bezondere ligging aan de oever van de rivier in de groenrijke omgeving. Op deze camping vind je onstpanning, recreatie en sport.

  • Alfsee: Meer in de natuur kan bijna niet, want deze camping ligt aan de rand van het beschermde natuurgebied TERRA.vita. Het prachtige gebied is onderdeel van de UNESCO geoparken en daarom een unieke verblijfplek. Soms toe aan wat levendigheid? Met een halfuurtje rijden sta je in de stad Osnäbruck.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.