Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu
Maatregelen Coronavirus
Kamperen met vouwwagen

Kamperen met vouwwagen

Verschillende soorten tenten, caravans, campers… Er zijn steeds meer mogelijkheden om te kamperen. Zo ook de vouwwagen, die de laatste jaren steeds meer in trek is onder Nederlanders. Hoog tijd om te ontdekken waarom je zou gaan kamperen met vouwwagen!

Op vakantie met vouwwagen

Als je gaat kamperen met een vouwwagen, dan kies je eigenlijk voor de gulden middenweg tussen een tent en een caravan. In de meeste vouwwagens heb je bijvoorbeeld bankjes, een tafeltje, een tweepersoonsbed, een extra ‘kamer’, voortent en een keukentje. Dit bevindt zich allemaal onder een stevig, authentiek tentdoek, voorzien van schattige raampjes die je open en dicht kunt ritsen. Hierdoor kampeer je in een huiselijke setting, zonder in te leveren op het vakantiegevoel. Daarnaast hoef je niet streng te zijn met je paklijst: vouwwagens bieden veel extra ruimte voor bagage. Wat dacht je bijvoorbeeld van een badmintonset, hoofdkussens, kookgerei of je fiets? Dat mag allemaal mee op vakantie. Nog zo’n verborgen voordeel van een vouwwagen!

Kamperen met vouwwagen, wat zijn de ervaringen?

Een vouwwagen aanschaffen; dat gaat niet over één nacht ijs. Voordat je een keuze maakt, ben je natuurlijk eerst benieuwd naar de ervaringen. Hoe is een vakantie in een vouwwagen? We vroegen het aan Anne, die al 10 jaar kampeert in haar vouwwagen.

“Vouwwagens zijn ideaal om in te kamperen. Vooral omdat ze zo huiselijk zijn. Je combineert de gezelligheid van een tent met de comfort van een caravan. In de bak van de vouwwagen is genoeg ruimte voor een ‘echt’ matras met deken! Bovendien kun je de meeste vouwwagens eenvoudig opzetten, waardoor jouw minihuisje in een mum van tijd staat.”

En zij is niet de enige met positieve ervaringen: steeds meer Nederlanders verruilen hun tent of caravan voor een vouwwagen. Het grootste struikelblok blijft de financiële investering, hoewel je voor het geld minstens 20 jaar kampeerplezier hebt…

Met de vouwwagen naar Duitsland? Hier kun je kamperen

Omdat je vouwwagens zo gemakkelijk opzet en afbreekt, zijn ze ideaal voor een weekendje weg. Veel mensen gaan dan ook met hun vouwwagen naar Duitsland, om hier op een vrije dag of in het weekend te genieten van de rust en de natuur. Onderstaande campings hebben ruime, premium staanplaatsen waar een vouwwagen uitstekend tot z’n recht komt:

Maar natuurlijk kun ook op alle andere campings met jouw vouwwagen terecht. Kies maar uit dus!


© uitgelichte afbeelding: Peterh at Dutch Wikipedia, Vouwwagen-CC, CC BY-SA 3.0