© sshepard/Getty Images

Kamperen met een vouwwagen over de Duitse grens

Combineer de gezelligheid van een tent met het comfort van een caravan

Trekt kamperen jou aan? Maar heb je graag net iets meer luxe dan in een tent? Door de jaren heen zijn er steeds meer kampeervormen bijgekomen. Zo ook de vouwwagen, die de laatste jaren steeds meer in trek is onder Nederlanders. Hoog tijd om te ontdekken waarom jij op vakantie moet met een vouwwagen!

Waarom is kamperen met een vouwwagen zo leuk?

Als je gaat kamperen met een vouwwagen, dan kies je eigenlijk voor de gulden middenweg tussen een tent en een caravan. In de meeste vouwwagens heb je bijvoorbeeld bankjes, een tafeltje, een tweepersoonsbed, een extra ‘kamer’, voortent en een keukentje. Dit bevindt zich allemaal onder een stevig, authentiek tentdoek, voorzien van schattige raampjes die je open en dicht kunt ritsen. Hierdoor kampeer je in een huiselijke setting, zonder in te leveren op het vakantiegevoel. Daarnaast hoef je niet streng te zijn met je paklijst: vouwwagens bieden veel extra ruimte voor bagage. Wat dacht je bijvoorbeeld van een badmintonset, hoofdkussens, kookgerei of je fiets? Dat mag allemaal mee op vakantie. Nog zo’n verborgen pluspunt van een vouwwagen!

© sshepard/Getty Images
© sshepard/Getty Images

Wat zijn de voordelen van kamperen met een vouwwagen?

Kamperen met een vouwwagen heeft een aantal aantrekkelijke voordelen. Zo is het eenvoudig om met een vouwwagen te rijden. Een vouwwagen is lichter en ligt daarom stabieler achter de auto dan een caravan. Daarnaast zijn de vouwwagens van tegenwoordig snel en eenvoudig op te zetten. Hierdoor is rondreizen gemakkelijk. Ook is een vouwwagen net iets comfortabeler dan bijvoorbeeld een tent. Zo heeft een vouwwagen vaak een normaal bed, een keukentje en een zithoekje. En dat alles terwijl je slaapt onder een tentdoek en wakker wordt van de geluiden in de natuur. Een écht kampeergevoel!

Op vakantie met een vouwwagen, wat zijn de ervaringen?

Een vouwwagen aanschaffen; dat gaat niet over één nacht ijs. Voordat je een keuze maakt, ben je natuurlijk eerst benieuwd naar de ervaringen. Hoe is een vakantie in een vouwwagen? We vroegen het aan Anne, die al 10 jaar kampeert in haar vouwwagen.

“Vouwwagens zijn ideaal om in te kamperen. Vooral omdat ze zo huiselijk zijn. Je combineert de gezelligheid van een tent met het comfort van een caravan. In de bak van de vouwwagen is genoeg ruimte voor een ‘echt’ matras met deken! Bovendien kun je de meeste vouwwagens eenvoudig opzetten, waardoor jouw minihuisje in een mum van tijd staat.”

En zij is niet de enige met positieve ervaringen: steeds meer Nederlanders verruilen hun tent of caravan voor een vouwwagen. De afgelopen jaren is kamperen met een vouwwagen weer erg opkomend. Wij snappen wel waarom!

© SimplyCreativePhotography/Getty Images
© Ronald Jansen

Waarom op vakantie met een vouwwagen in het Duitse grensgebied?

Het gebied vlak over de Duitse grens is fantastisch voor elke kampeerliefhebber. De interessante dorpjes, de weelderige natuur en de glooiende landschappen maakt de omgeving leuk voor jong en oud. Indrukwekkende wandeltochten en fietsroutes nemen je mee langs adembenemende vergezichten en over sprookjesachtige paden. Of verken de bossen via een klimparcour. Daarnaast vind je prachtige natuurgebieden over de Duitse grens, zoals het Teutoburgerwoud, natuurpark Hohe Mark, Baumberge of het Lippetal. Kortom, voor kampeerders is het Duitse grensgebied het een feestje. En dat alles op slechts een paar uur rijden.

Wat is de beste camping voor met een vouwwagen?

Een vouwwagen zet je gemakkelijk op en breek je eenvoudig weer af. Toch is het prettig als je een ruime staplek hebt. Ga je op vakantie met de vouwwagen in Duitsland? Bekijk het overzicht van onze campings in de Duitse grensregio.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.