De mooiste fietsroutes net over de Duitse grens

Geniet van het prachtige landschap, stoere kastelen en schattige dorpjes

Het landschap is anders, de boerderijen en kastelen zijn anders, de natuur heeft in Duitsland nog alle ruimte. Zoveel moois en onbedorvens, daar horen fietsroutes bij waar over is nagedacht.

Een fiets is een van de leukste vervoersmiddelen om een omgeving te verkennen. De vrijheid in combinatie met unieke routes maakt een fietstocht een fantastisch onderdeel van je vakantie. Voor fietsliefhebbers is de Duitse grensstreek de perfecte vakantiebestemming. Het landschap is relatief vlak, met hier en daar een rimpel. Terwijl je lekker in beweging bent, fiets je langs de mooiste natuurgebieden en door de gezelligste dorpjes. Ontdek het fietsen net over de Duitse grens!

De Duitse grensregio: een perfecte plek om te fietsen!

Houd jij van fietsen en doe je dit graag tijdens je vakantie? Overweeg dan eens de Duitse grensstreek. In de veelal vlakke gebieden net over de grens in Duitsland vind je niet alleen een enorm aanbod aan fietsroutes, maar ook een perfecte infrastructuur voor fietsers. Daarnaast staat service hoog in het vaandel bij buren. Echt overal is aan gedacht om het voor bezoekers op de fiets leuker én makkelijker te maken tijdens een fietsvakantie in Duitsland.

Waar in het Duitse grensgebied kun je goed fietsen?

De Duitse grensregio is het meest fietsvriendelijke stuk van Duitsland. Voorop staan de volgende gebieden:

  • Grafschaft Bentheim met Burchtsstadje Bad Bentheim

  • Münsterland met de sfeervolle hanzestad Münster

  • Osnabrücker Land met de vredesstad Osnabrück

Deze regio’s staan bekend om het mooie, glooiende landschap. Het wordt ook wel eens omschreven als een parkachtig landschap. Het is vlak genoeg voor een relaxte fietstocht, maar biedt ook afwisseling door de prachtige natuurgebieden. Fiets door grote, groenrijke bossen of langs adembenemende kastelen. Ondertussen stop je op een picknickplek om even tot rust te komen en om te genieten van het prachtige uitzicht!

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Welke fietsroutes vind je in de Duitse grensstreek?

De Duitse grensregio is het land van de kastelen – bijna allemaal te zien op de 100 Schlösser Route. Of ontdek de vele gezichten van de rivier op de veelgeprezen EmsRadweg. Bezoek dorpen die slaperig op een heuvel liggen, geologische oerwonderen even voorbij Osnabrück, lieflijk bloeiende tuinen en eenzame vakwerkboerderijen – dit kom je allemaal tegen op de Düte-Tour. Geniet op de Grafschafter Fietsentour, een eindeloos compleet netwerk van 220 kilometer. Of maak een historisch tochtje met de 170 kilometer lange Friedensroute tussen Münster en Osnabrück, waar na de 13-jarige oorlog onderhandeld werd over vrede. Treed in het spoor van de vredesruiters die de boodschappen heen en weer reden!

In welke stad in de Duitse grensregio kun je leuk fietsen?

De ‘fietshoofdstad’ van Duitsland is Münster. Deze stad is zeer geschikt en veilig om per fiets te verkennen. De brede, autovrije boulevard is uniek in Europa, wat de stad een walhalla maakt voor fietsers. Naast Münster is ook het burchtstadje Bad Bentheim en haar omgeving erg geschikt om te verkennen met de fiets. Door het middeleeuwse kasteel en de knusse straatjes waan je jezelf even in een andere tijd!

 

© Münster Marketing

Waar verblijf ik na het fietsen in de Duitse grens?

Na een mooie fietstocht lekker uitblazen met de benen hoog in je eigen relaxstoel? De Duitse grensregio heeft vele campings in deze regio’s waar je na een dag in het zadel heerlijk kunt ontspannen. Gastvrijheid, service en perfecte infrastructuur; je vindt het niet alleen terug op de fietspaden, maar ook bij de campings! Geniet bij de oosterburen van gemoedelijk kamperen op mooie plekjes. Wat betreft comfort is de keus aan jou: van eenvoudige natuurcamping tot vijfsterren vakantiepark – alles is mogelijk.

Meer informatie over fietsen in Duitsland

Meer informatie, downloads van routes, overzicht fietsroutes en alles wat het hartje van de fietser nog meer begeert, vind je op de website van Geheim over de grens, of vraag het aan via contact.
Op zoek naar ervaringsberichten van vakantiegangers? In ons blog lees je leuke (geheime) tips voor de perfecte fietsvakantie in Duitsland.
Wil je graag meer ervaren over de omgeving en wat je er allemaal tijdens een dagje uit kunt beleven? Je bent op zoek naar campingtips? Houd dan onze campingsnews & blog in de gaten, meld je aan voor onze nieuwsbrief of volgs ons op social media en blijf altijd op de hoogte!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.