Camping Sassenberg

Kamperen middenin het parklandschap van Münsterland

Wie gaat kamperen in Sassenberg, kampeert midden in het prachtige parklandschap van het Duitse Münsterland. En dan kan het wel eens lastig worden: kies je ervoor om lekker te chillen aan de Feldmarksee, ga je cultuur snuiven in de oude stadjes in de omgeving of wordt het toch actief bezig zijn in de frisse lucht van deze landelijke regio? Stap op de fiets en ontdek vele fascinerende routes; langs kastelen, door ongerepte natuur of oude boerendorpjes… Starten doe je gewoon direct vanaf de camping.

 

Vakantie in Sassenberg – een top 5

Deze afwisselende route leidt je via prachtige paden door de directe omgeving van Sassenberg en langs de vele bezienswaardigheden.

 

Dit mooie recreatiemeer staat garant voor een heerlijke dag aan het water. Ideaal om te zwemmen, te surfen en te vissen. Er is een terras, een speeltuin en er zijn zelfs barbecueplaatsen!

Niet ver van sassenberg ligt de oude - maar springlevende - stad Münster. In deze studentenstad met een oergezellige Altstadt vol cafeetjes en terrassen is altijd wat te doen en wie houdt van musea of winkelen is hier helemaal op zijn plek.

Met aspergevelden, goede restaurants en een echte aspergekoningin is de titel “Aspergemetropool” voor Sassenberg niet overdreven. De ideale plek dus om te smullen van het witte goud.

In deze stad vlakbij Sassenberg draait alles om paarden. Hier vind je diverse maneges en de mooiste ruiterpaden van Duitsland. Perfecte voorzieningen voor een ritje te paard. Liever niet in het zadel? Maak dan eens een romantisch ritje per koets!

Omgeving van Sassenberg

Sassenberg ligt in het groene Münsterland. Deze streek is populair bij fietsers; niet verwonderlijk met meer dan 4.500 km aan aantrekkelijke fietspaden en boeiende themaroutes! Door het vlakke parklandschap is fietsen hier extra comfortabel. Ook wandelaars genieten hier met volle teugen - en niet alleen van de natuur. Overal stuit je op sporen van de rijke geschiedenis van dit gebied. Het Münsterland is bezaaid met stokoude, goed geconserveerde stadjes en dorpen met leuke pleinen en gezellige terrasjes!

© Mandy Morsink

Onze campings vlakbij Sassenberg

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.