© Vincent Croce

Camping Osnabrücker Land

Kamperen in UNESCO werelderfgoed

De eerste Duitse heuvels net over de grens, voorlopers van het machtige Teutoburger Wald. Osnabrück is zo’n beetje de enige stad in Duitsland, die aan alle kanten is omgeven door beschermde natuur: de grillige geologische monumenten van UNESCO werelderfgoed TERRA.vita bijvoorbeeld, een miljoen jaar geleden al bewoond door dinosaurussen. Iets jongere geschiedenisverhalen: de Germanen vochten er tegen de onoverwinnelijk gewaande Romeinen; ruim 1600 jaar later werd hier de Vrede van Westfalen getekend. Streek van imposante wandelklassiekers als de Hermannsweg en meer leuke fietsroutes dan vakantiedagen.

Doen in het Osnabrücker Land

Miljoenen jaren geleden liepen hier al dinosaurussen rond en ook de Romeinen wisten dit gebied al te vinden. Toch is deze streek nog vrij onbekend bij Nederlanders - en dat terwijl er zoveel te ontdekken valt! Dit stukje aarde valt voor een groot deel onder beschermd natuurgebied. Fossielen zoeken, zeldzame vogels spotten, bergwandelingen maken - het kan allemaal in deze speciale regio. Het Osnabrücker Land kent ook een lange traditie van geneeskrachtige baden en gezonde - met zout verrijkte - lucht. Alleen al deze oude kuuroorden zijn een reisje waard.

Vakantie in het Osnabrücker Land – een top 5

Dit bijzondere door UNESCO beschermde natuur - en geopark is spectaculair. Er zijn weinig andere plekken waar 300 miljoen jaar geschiedenis van de aarde zo volledig is terug te vinden. Ook nog eens uitstekend te ontdekken op de fiets of te voet.

Het historische centrum is de ideale plek om een terrasje te pakken, te shoppen en te genieten van de gezellige sfeer in deze oude stad.

Bekijk de Vredesstad Osnabrück
Wandelroute Ahornweg in Natuur- en Geopark TERRA.vita

Schitterend wandelpad door oud loofbos over de flanken van het Wiehengebergte en het Teutoburgerwoud.

Ontdek alles over de Germanen en de Romeinen en die legendarische veldslag, de Varusslag. Bezoek de exacte locatie van het strijdtoneel en doe mee met een rondleiding - aanrader voor gezinnen!

SoleArena Bad Essen

De regio is gezegend met 4 gerenommeerde kuuroorden; een dagje vol weldadige luxe voor lichaam en geest kan dus niet ontbreken tijdens je verblijf!

Kom ontspannen

Kamperen in het Osnabrücker Land

Op alle campings in deze streek wordt je omgeven door rijke natuur - je kampeert tenslotte in éen groot beschermd natuurgebied! Stap - letterlijk - in de voetsporen van een dino, snuif zilte lucht op in Bad Rothenfelde, check bijzondere architectuur in Osnabrück, ga badderen in thermaal water of - en dat kan op de vele campings hier buitengewoon verleidelijk zijn - ga gewoon luieren voor je caravan of tent. Of nu in je eentje vakantie viert, met het hele gezin of met zijn tweeën, het gastvrije Osnabrücker Land heet je van harte welkom!

© Alfsee Ferien- und Erlebnispark

Onze campings in het Osnabrücker Land

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.