Kamperen in de zomervakantie in Duitsland

Blijf je graag een beetje dicht bij huis, maar wil je toch graag een fijne zomervakantie vieren? Waarom ga je dan niet eens op vakantie bij onze buren in Duitsland? De mooie landschappen en vele mogelijke activiteiten geven een fantastische invulling van je zomer! Ga erop uit met de auto, de caravan of de camper voor een prachtige vakantie.

Tips voor je zomervakantie in Duitsland

Er zijn heel veel opties waar je uit kunt kiezen als je op vakantie gaat naar Duitsland. Voordat je je vakantie naar Duitsland gaat boeken, moet je een aantal dingen bedenken. Wat voor soort accommodatie wil je bijvoorbeeld? Ga je met de auto en je eigen vouwwagen? Ga je kamperen in een tent? Huur je graag een vakantiehuis of stacaravan? Bedenk ook wat voor soort activiteiten je wilt gaan doen. Je kunt heerlijk wandelen en fietsen, maar ook winkelen in Duitsland is erg leuk om te doen. Wandel door de prachtige straten van de grote steden of zoek de kleinere dorpjes op voor veel sfeer en warmte. De vele mogelijkheden zorgen ervoor dat je de vakantie helemaal inricht naar je eigen wensen!

© Camping Grönegau-Park Ludwigsee

Waarom kiezen voor een kampeervakantie in Duitsland in de zomer?

Kamperen in Duitsland in de zomer heeft heel veel voordelen. Je bent heel relatief dicht bij huis, maar je ervaart er toch het complete buitenland gevoel. Denk bijvoorbeeld ook aan de uitstekende campings die stuk voor stuk goede voorzieningen hebben, zoals het schone sanitair. De campings in Duitsland kenmerken zich daarbij ook door de prachtige liggingen. Veel campings liggen midden in natuurgebieden waar je heerlijke wandelingen maakt tussen de fluitende vogels. Daarbij zijn er ook veel historische steden en dorpen met interessante bezienswaardigheden. Heb je even genoeg van het wandelen en fietsen? Strijk neer bij een van de uitstekende horecavoorzieningen om te genieten van een kopje koffie of een ijskoud Duits biertje.

Veelzijdig zomervakantieland

Actieve vakanties in Duitsland

In Duitsland verveel je je nooit! Het is een heel veelzijdig land, waar je een hele zomervakantie vult met leuke dingen doen. Ga je er graag op uit om actieve activiteiten te ondernemen? Er zijn veel plekken waar je terecht kan voor fietsverhuur. Ook zijn er heel veel campings met watersportfaciliteiten.

Ontspannen zomervakantie

Liever een ontspannen vakantie? Kijk dan vooral naar kleine campings of charme campings. In Duitsland vind je veel plekken waar je heerlijk geniet van een dagje wellness of zelfs een camping met wellness​​​​​​​ om zo helemaal uitgerust terug te komen van je vakantie!

Luxe vakanties

Als je echt voor pure luxe wilt gaan, kies dan voor een camping met 4 of 5 sterren, een camping met privé sanitair of een camping met premium staanplaatsen. Je bent hier verzekerd van alle luxe!

Gezinsvakanties

Voor zowel jong als oud is er genoeg te beleven in Duitsland. Zo zijn er speciale kindercampings waar de jeugd elkaar opzoekt. Ook campings met indoor speelparadijs zijn een hele leuke plek om heen te gaan met jonge kinderen; zij vermaken zich prima zodat jij in alle rust geniet van de vakantie. Datzelfde geldt voor de vele campings met speeltuin die je vind in Duitsland.

Natuurvakanties

Ook voor de echte natuurliefhebber zijn er veel mooie campings te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de speciale eco campings. Hier leer je van alles over de natuur en leef je volledig milieubewust. Natuurcampings zijn ook een prachtige bestemming voor iedereen die van natuur houdt. Midden in de fantastische natuurgebieden geniet je van een heerlijke en rustige vakantie.

Vier je zomervakantie op een Duitse camping net over de grens

Net over de grens is er genoeg te beleven om een hele zomervakantie mee te vullen! Van een actieve vakantie naar een vakantie met rust en ontspanning; alles is mogelijk bij onze buren! Relatief dicht bij huis beleef je de mooiste vakanties. Door de veelzijdigheid van het land en de natuur heb je genoeg opties om uit te kiezen. Een paar weken zomervakantie zijn eigenlijk niet eens genoeg om de schoonheid van het land echt te ontdekken!

© Camping- & Freizeitanlage Dreiländersee Gronau

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.