Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Maatregelen Coronavirus
Charme campings in Duitsland net over de grens

Charme campings in Duitsland net over de grens

Heerlijk tot rust komen en toch alles bij je hebben wat je nodig hebt voor een lekkere vakantie. Op een charme camping vind je alles voor jouw perfecte kampeertrip, maar geniet je wel van rust en stilte. 

Wat is een charme camping?

Een charme camping staat bekend om de gastvrijheid, de ruimte en de rust. Vaak hangt er een persoonlijke sfeer en zijn de eigenaars trots op hun eigen plekje. De campings zijn gelegen in prachtige natuurgebieden waar de eigenaar je graag veel meer over vertelt. Door de ontspannen sfeer en de kleinschaligheid van de camping is dit de perfecte plek om contact te leggen met je mede kampeerders. Kinderen maken snel vriendjes en kunnen vrijuit spelen op de camping; je houd ze goed in de gaten doordat de camping niet zo groot is.

De voordelen van een charme camping

Grote campings zijn vaak erg gezellig en druk bezocht. Er is genoeg te beleven en het animatieteam zet zich volop in om de kids te entertainen. Als je toch liever een wat rustigere vakantie wilt, is een charme camping een goede oplossing. Naast de rust hebben charme campings nog meer voordelen.

Grote staanplaatsen

Charme campings kenmerken zich door de ruime en comfortabele staanplaatsen. Je geniet hier volop van je privacy. Waar op grote campings de tenten zij aan zij staan, heb je hier voldoende ruimte voor jezelf en je gezin. Je kunt bijvoorbeeld prima je boek lezen terwijl je buren een fanatiek potje badminton aan het spelen zijn.

Karaktervolle campings

Karakter staat hoog op de eisenlijst van een charme camping. De camping bevindt zich op een idyllische plek zoals aan het strand, in een natuurgebied of naast een historisch gebouw. Geniet van de fluitende vogels en de prachtige natuur rondom de charme camping. Deze rustieke campings zijn zeer geschikt als je op zoek bent naar de ultieme kampeerervaring.

Gastvrijheid

De gastheer en het personeel zijn altijd erg vriendelijk en beleefd op een charme camping. Service is een belangrijke waarde. Daarom kom je niks te kort op een charme camping. De gastheer zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

Voor wie is een charme camping geschikt?

Op een charme camping vind je geen grote speeltuin, geen zwemparadijs en ook geen animatieteam. Desondanks zijn dit soort campings uitermate geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. Doordat de campings vaak in een natuurgebied liggen, is er altijd genoeg te doen. Daarbij zijn de faciliteiten die er wel zijn vaak erg luxe. Denk aan de toiletten, het restaurant en de staanplaats. Door de kleinschaligheid van de camping leg je makkelijk contact met andere vakantiegangers en maken de kids snel vrienden om mee te spelen!

Ons aanbod aan charme campings net over de grens

Wil je graag een keer kamperen zonder alle drukte die bij grote campings komt kijken? Probeer dan eens een charme camping. Zo geniet je ultiem van een leuke kampeervakantie, maar heb je toch de kans om helemaal tot rust te komen. Bekijk hier ons aanbod aan charme campings!