© Münsterland e.V. - Philipp Fölting

Natuurcampings net over de Duitse grens

Veel diversiteit en adembenemende vergezichten

Duitsland is het ideale vakantieland voor natuurliefhebbers. De diverse landschappen en omgevingen zorgen voor veel diversiteit en adembenemende vergezichten. Ook de Duitse grensregio kent vele natuurgeheimen. Je kunt hier naar hartenlust fietsen en wandelen. Een natuurcamping is dan ook een goede uitvalsbasis voor het verkennen van een natuurrijke omgeving. Ontdek alles over ons aanbod natuurcampings net over de grens van Duitsland.

Wat maakt een natuurcamping zo leuk?

‘s Ochtends gewekt worden door vogels, picknicken in het gras, badmintonnen op een uitgestrekt veld – het begint vast al te kriebelen! Terwijl jij je ontbijtje klaarmaakt, ruik je de geur van versgemaaid gras en hars. Een natuurcamping zorgt ervoor dat je écht even tot rust komt. Zo’n camping heeft namelijk een natuurrijke omgeving. Hierdoor is het kamperen in de meest pure vorm. Daarnaast liggen natuurcampings vaak in prachtige omgevingen, ver weg van alle drukte en ruis. Op een natuurcamping is er alle ruimte voor plezier, relaxen en ultiem genieten.

© Camping- & Freizeitanlagen Dreiländersee Gronau
© ©Camping Eurocamp Lienen

Voor wie is een natuurcamping geschikt?

Een natuurcamping is een perfecte vakantiebestemming voor iedereen die van natuur houdt. Want wanneer sta je nou dichter bij de natuur dan tijdens het kamperen? Het  natuurschoon is een van de voornaamste redenen dat mensen naar Duitsland op vakantie gaan. Ga eropuit en geniet van veel natuurplezier in de Duitse grensregio. Wil je zoveel mogelijk één worden met de natuur? Verruil het huisje of een camper dan voor een tent.

Waarom kiezen voor een natuurcamping in Duitsland over de grens?

De Duitse grensregio kent vele verborgen geheimen. Van parkachtige landschappen, tot sprookjesachtige bospaden en weelderige rivieren. Wanneer je gaat wandelen of fietsen in deze streek kom je het allemaal tegen. Voor iedereen die graag een frisse neus haalt en de pure natuur opsnuift, kan een bezoek aan de Duitse grensregio dus niet ontbreken. Prachtige vergezichten, idyllische landerijen en vruchtbare veengronden – je kijkt je ogen uit. Daarnaast vind je in deze streek tal van activiteiten in de natuur. Denk aan golfen, kanoën en klimmen. En dat allemaal op enkel een paar uur rijden!

Welke natuurcampings vind je over de Duitse grens?

Beleef het ultieme natuurplezier en kies voor een camping net over de Duitse grens. Bekijk het overzicht van de mooiste natuurcampings in de Duitse grensregio.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.