Waarom naar een rommelmarkt in Duitsland?

Lekker rondneuzen en de leukste koopjes op de kop tikken

Rommelmarkten worden in heel Europa georganiseerd. Als je in een ander land zoals Duitsland gaat shoppen, dan kom je ongetwijfeld andere (misschien zelfs zeldzame!) objecten tegen. En wat dacht je van de goede kwaliteit waar Duitse producten bekend om staan? Maar los van de spullen die worden aangeboden, kan de omgeving van de markt heel sfeerbepalend zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vlooienmarkt die op een charmant, Middeleeuws plein in Duitsland plaatsvindt? Tel daar Duitse muziek en buitenlandse lekkernijen bij op en je vakantiegevoel kan niet meer stuk.

Duitse rommelmarkten vlakbij de grens

In Duitsland zijn er verschillende soorten rommelmarkten. In het Duits aangeduid als Trödelmarkt of Flohmarkt. Een heleboel vlooienmarkten worden in het weekend georganiseerd, sommigen zijn het hele jaar door geopend. Je kunt het beste online kijken voor een actueel aanbod. Als je op vakantie bent in Duitsland, dan weten ze op de camping wel waar je moet zijn! Benieuwd wat je zoal kunt verwachten? Hieronder noemen we alvast een paar leuke rommelmarkten net over de grens.

© Grafschaft Bentheim Tourismus
© Platzhalter Urheberrecht

Weekmarkt in Steinfurt

Elke dinsdag en vrijdag van 08:00 tot 12:30 uur is het markt in het centrum van Steinfurt. Je kunt hier terecht voor verse groente, fruit, broodjes, gevogelte, kaas, vlees en nog veel meer. Ongeveer één keer per maand wordt deze markt uitgebreid tot rommelmarkt. Door de combinatie van verschillende soorten kramen, is de Weekmarkt echt de moeite waard!

Promenaden-Flohmarkt in Münster

Een van de grootste rommelmarkten van Europa is de Promenaden-Flohmarkt in Münster. Deze vindt ieder jaar van mei t/m september op de derde zaterdag van de maand plaats op de Promenade - beginnend bij de Aasee - en voor het kasteel van Münster. Dat is nog eens een passende omgeving om op zoek te gaan naar antieke en brocante spullen! Jaarlijks trekt deze vlooienmarkt duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

© Grafschaft Bentheim Tourismus
© Platzhalter Urheberrecht

Permanente rommelmarkt in Flohmarkthalle Münster

Op regenachtige dagen is de Flohmarkthalle Münster de perfecte plek om tweedehandsspullen te scoren. Deze overdekte rommelmarkt is het hele jaar door geopend, zes dagen per week. Het aanbod is hier zeer divers: van boeken tot porselein en van antiek meubilair tot olieverfschilderijen. En dat allemaal voor een zacht prijsje!

Grootste kindervlooienmarkt van Duitsland in Rheine

Een hit (niet alleen) voor kinderen: de grootste kindervlooienmarkt van Duitsland op 5 augustus 2023 in Rheine. Meer dan 1.000 kinderen staan in het hele centrum van de stad hun artikelen aan te prijzen. Van puzzels en boeken tot koffiepotten en andere curiosa - er is van alles te vinden. Het wordt verhandeld, geruild, geloofd en geboden. Een waar El Dorado voor koopjesjagers. Dit grote evenement is inmiddels uitgegroeid tot een cultuurevenement met bovenregionale straalkracht. Voor veel bezoekers uit Münsterland, Nederland en het Ruhrgebied is de datum daarom een integraal onderdeel van hun jaarlijkse planning.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.