Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Maatregelen Coronavirus
Camping Hörstel

Camping Hörstel

Doen in Hörstel

Het pittoreske Hörstel staat bekend als het “Balkon van het Münsterland” – een rake typering. Hörstel wordt gevormd door vier dorpen en heeft een ongekend mooie ligging aan de rand van het Teutoburgerwoud – prachtig ingebed tussen Rheine en Ibbenbüren. Wie wil genieten van het actieve buitenleven is hier helemaal op zijn plek. Maak een wandeling door de heuvels met hun oeroude loofbossen of pak de fiets en volg een interessante route. Hörstel ligt aan het Dortmund-Ems kanaal dus ook voor liefhebbers van water en boten valt er hier genoeg te genieten. Kamperen hier heeft iets exotisch – en dat op maar een paar uurtjes rijden van Nederland!

Onze camping in Hörstel

Vakantie in Hörstel – een top 5

  1. “Die schöne Aussicht”. Dit uitkijkpunt op 116 meter hoogte op het beroemde wandelpad Hermannsweg  biedt je een fantastisch uitzicht tot ver in het Münsterland.
  2. De Red Box. Dit rode paviljoen staat op een unieke locatie; precies op het punt waar het Dormund-Emskanaal en het Mittellandkanaal samen komen. Bewonder hier het meer dan 100 jaar(!) oude sluizencomplex. Makkelijk bereikbaar via de fietsroutes langs het water.
  3. Torfmoorsee. Dit idyllisch gelegen recreatiemeer is perfect voor een dagje zwemmen, surfen, zeilen of vissen.
  4. Oeverpromenade van Riesenbeck. Deze gezellige boulevard aan het Dortmund-Emskanaal is dè plek voor een fijne koffiestop of voor een koud pilsje met zicht op de schepen.
  5. Zomerrodelbaan Ibbenbüren. Dit kleine nostalgische pretparkje met sprookjesbos is ook een toplocatie voor een picknick en dagje uit.

Omgeving van Hörstel

De heuvels van het Teutoburgerwoud rond Hörstel staan garant voor mooie vergezichten en uitkijkpunten die wel een klimmetje waard zijn. Een droom voor wandelaars en ook bij sportieve fietsers populair. Absolute aanrader voor wandelaars: de fantastische Teutoschleifen! Ze ontsluiten het landschap van het Tecklenburger Land voor de wandelliefhebbers en bieden spannende routes van acceptabele lengte, met diverse horecagelegenheden langs de route, ongerepte natuur en volop beweging in gezonde lucht. En met de komst van de elektrische fiets is het in deze regio voor iedereen genieten van de vele fietsroutes. Families met kinderen worden warm onthaald en ontdekken hier al snel de fijne meertjes. Het campingaanbod varieert van intieme terrassencamping tot luxueus recreatiepark. Kamperen in de omgeving van Hörstel betekent altijd kamperen in prachtige natuur. Plaats je caravan maar eens op een berghelling gericht op het zuiden; het ultieme vakantiegevoel!

© foto’s: Plisseefelsen: Stadtmarketing Ibbenbüren; Heiliges Meer: Gemeinde Hopsten; Dortmund-Ems-Kanal: Helmut Kramer, Sommerrodelbahn Ibbenbüren: Sommerrodelbahn Ibbenbüren