Camping Hörstel

Vakantie in het Teutoburgerwoud

Het pittoreske Hörstel staat bekend als het “Balkon van het Münsterland” - een rake typering. Hörstel wordt gevormd door vier dorpen en heeft een ongekend mooie ligging aan de rand van het Teutoburgerwoud - prachtig ingebed tussen Rheine en Ibbenbüren. Wie wil genieten van het actieve buitenleven is hier helemaal op zijn plek. Maak een wandeling door de heuvels met hun oeroude loofbossen of pak de fiets en volg een interessante route. Hörstel ligt aan het Dortmund-Ems kanaal dus ook voor liefhebbers van water en boten valt er hier genoeg te genieten. Kamperen hier heeft iets exotisch – en dat op maar een paar uurtjes rijden van Nederland!

Vakantie in Hörstel – een top 5

De wandelroute Hermannsweg biedt je met het uitkijktpunt, “Die schöne Aussicht”, op 116 meter hoogte een fantastisch uitzicht tot ver in het Münsterland.

Dit rode paviljoen staat op een unieke locatie; precies op het punt waar het Dormund-Emskanaal en het Mittellandkanaal samen komen. Bewonder hier het meer dan 100 jaar(!) oude sluizencomplex. Makkelijk bereikbaar via de fietsroutes langs het water.

Dit idyllisch gelegen recreatiemeer is perfect voor een dagje zwemmen, surfen, zeilen of vissen

Deze gezellige boulevard aan het Dortmund-Emskanaal is dè plek voor een fijne koffiestop of voor een koud pilsje met zicht op de schepen.

Dit kleine nostalgische pretparkje met sprookjesbos is ook een toplocatie voor een picknick en dagje uit.

Omgeving van Hörstel

De heuvels van het Teutoburgerwoud rond Hörstel staan garant voor mooie vergezichten en uitkijkpunten die wel een klimmetje waard zijn. Een droom voor wandelaars en ook bij sportieve fietsers populair. Absolute aanrader voor wandelaars: de fantastische Teutoschleifen! Ze ontsluiten het landschap van het Tecklenburger Land voor de wandelliefhebbers en bieden spannende routes van acceptabele lengte, met diverse horecagelegenheden langs de route, ongerepte natuur en volop beweging in gezonde lucht. En met de komst van de elektrische fiets is het in deze regio voor iedereen genieten van de vele fietsroutes. Families met kinderen worden warm onthaald en ontdekken hier al snel de fijne meertjes.

© Tecklenburgerland Touristiek

Onze campings vlakbij Hörstel

Het campingaanbod varieert van intieme terrassencamping tot luxueus recreatiepark. Kamperen in de omgeving van Hörstel betekent altijd kamperen in prachtige natuur. Plaats je caravan maar eens op een berghelling gericht op het zuiden; het ultieme vakantiegevoel!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.