Camping Rieste

Genieten aan de Alfsee

Kies je voor kamperen in het rustieke plaatsje Rieste, dan kies je voor kamperen in een landelijke omgeving. Het kleine Rieste heeft een authentiek karakter en je bevindt je hier in een oase van rust en ruimte. Tegelijkertijd is ook het levendige stadsleven van Osnabrück niet ver weg. Rieste trekt vooral gasten die houden van fietsen en wandelen en veel gezinnen. De prachtige Alfsee is een paradijs voor kinderen. Hier is het heerlijk zwemmen, surfen, zeilen en waterskiën.

 

Vakantie in Rieste – een top 5

Op deze fietstocht passeer je talloze oude vakwerkhuizen en boerenhoeves.

 

Heerlijk zwemmen en zonnebaden op dit prachtige strandbad aan het meer. Met een keur aan faciliteiten voor het hele gezin.

Kom zwemmen

Dit museum - gevestigd op historische grond! - geeft je nieuwe inzichten in de beroemde Varusslag, ook wel bekend als de Slag bij het Teutoburgerwoud van de Romeinen tegen de Germanen in het jaar 9 na Christus.

Dit – ook van buiten – bijzondere museum is gewijd aan het werk van de Joodse kunstschilder Felix Nussbaum, geboren in Osnabrück en gestorven in Auschwitz. Een bezoek aan dit museum is een indringende en verrijkende ervaring.

Fietsen in het Onsabrücker Land - Hase Ems Tour

Ontdek de schoonheid van het landschap eens vanaf het water. Het kronkelende riviertje de Hase is ideaal voor een fijne peddeltocht.

Al het goede van het oude boerenland, dat vind je in het Artland. Statige boerenhofstedes, rijk versierde gevels, immense vakwerkschuren, fruitboomgaarden langs de weg, vriendelijke en gastvrije boerenfamilies die bezoekers graag ontvangen voor koffie met taart of een romantische overnachting in het hooi. Bovendien een absolute topper: de GartenTraum-Tour, door het Osnabrücker Land - dit moet haast wel Duitslands regio met de meeste bloemen zijn.

Omgeving van Rieste

Een top 5 volstaat bij lange na niet; de omgeving van Rieste heeft nog veel meer te bieden. Ga eens mee op een ludieke huifkartocht door het boerenland of bereis de omgeving in stijl - per koets. Als je een dag wat meer reuring wil, dan rij je zó in een half uurtje naar Osnabrück. In deze levendige oude stad is het overigens ook goed winkelen.

© Alfsee Ferien- und Erlebnispark

Vakantiepark Alfsee

De Duitse deelstaat Nedersaksen is een geliefd reisdoel voor fietsers en de omgeving van Rieste is dan ook uitstekend geschikt voor mooie fietstochten over goed onderhouden paden. De schitterende camping Alfsee laat werkelijk geen wens onvervuld (kinderanimatie, wellness, avond entertainment) maar ook als je liever iets eenvoudiger wilt kamperen, dan zijn er in deze regio volop mogelijkheden.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.