Campings in Nedersaksen

Compleet anders en toch dichtbij

Waan je in een compleet andere wereld, terwijl je toch heel dichtbij huis bent! Tussen de oneindige aspergevelden en bijzondere architectuur lijkt het net alsof je heel ver in het buitenland bent. Nedersaksen is een Duitse deelstaat gelegen aan de grens met Nederland. Deze deelstaat kent van de 16 deelstaten het op één na grootste oppervlak en de hoofdstad is Hannover. Op de campings in Nedersaksen ben je voorzien van de beste faciliteiten. Een perfecte plek voor een onvergetelijke vakantie!  

Waarom kamperen in Nedersaksen?

Als je gaat kamperen in Nedersaksen ben je verzekerd van een goedgevulde vakantie! Er is zoveel te doen dat je je niet snel zal vervelen. Van actieve uitstapjes tot aan een relaxte citytrip; deze deelstaat is zo veelzijdig als maar kan! Vul je vakantie compleet naar eigen wens in door de vele mogelijke campings en uitjes. Voor zowel jong als oud valt er genoeg te beleven in dit prachtige stukje Duitsland.

© Janna Kamphof

Wat is er te doen in Nedersaksen?

Wat je zeker niet mag vergeten als je in Nedersaksen bent is een bezoekje aan de vele aspergevelden. Rond maart staat een groot gebied van Nedersaksen in het teken van de asperges. Bezoek de asperge markten, de festivals en proef de asperges in een van de restaurants. Dit witte goud smaakt heerlijk met een lekker glas wijn ernaast. Rijd zelf de aspergeroute voor de complete belevenis! 

Welke bezienswaardigheden zijn er in de steden van Nedersaksen?

In de deelstaat Nedersaksen is er genoeg te beleven. Breng eens een bezoekje aan hoofdstad Hannover, bezoek de weekmarkt in Celle, of ontdek de geschiedenis van de Duizendjarige Rozenstruik in Hildesheim.

Als een echte toerist op de hop-on hop-off bus

Ben je toe aan een dagje sightseeing? Spring dan op een hop-on hop-off bus om Hannover te ontdekken. Laat je naar alle toeristische plekken rijden zoals de markthal, de Aegidienkerk en het Maschpark.

Voor de echte autoliefhebbers: Wolfsburg

Een stukje westelijker van Hannover vind je de plaats Wolfsburg. Als je een echte autoliefhebber bent, mag je deze stad absoluut niet overslaan! Hier is namelijk het Volkswagen museum gevestigd. Bekijk hier alle oude klassieke auto’s van vroeger.

Bezoek de lokale weekmarkt in Celle

Als je graag een duurzame vakantie wilt plannen, is een bezoekje aan Celle een heel goed idee. Van de gezellige weekmarkt met lokale producten tot aan de eeuwenoude vakwerkhuizen; Celle is continu bezig met de verduurzaming van de stad.

Ontdek de legende van de Duizendjarige Rozenstruik

Nog een prachtige bezienswaardigheid in Nedersaksen is de Duizendjarige Rozenstruik. Deze rozenstruik vind je in de stad Hildesheim (30 km onder Hannover) bij de Mariendomkerk. Ontdek de legende die hoort bij deze rozenstruik en neem een kijkje in de grote basiliek waar de rozenstruik naast staat. Hildesheim laat je ook heel veel prachtige bouwwerken zien die dateren uit verschillende tijdperken. Het compacte centrum bekijk je het best te voet. Bezoek hier ook zeker de Marktplatz! Langs dit plein zie je heel veel gebouwen in de oude Renaissance stijl. Als je van een snufje cultuur houdt, is Hildesheim een plek die je zeker niet mag vergeten te bezoeken!

Ga op vakantie naar een camping in Nedersaksen

Een vakantie in Nedersaksen is een heel goed idee. Het is niet ver van Nederland, maar de natuur is er prachtig. De verschillende landschappen, de oude steden en de fijne sfeer maken van jouw vakantie een echt feestje. Omdat er zoveel te doen is, vul je je vakantie precies in zoals jij dat wilt. Een dagje relaxen op de camping kan zeker, maar actieve uitstapjes in de natuur of een citytrip naar een van de steden behoort ook tot de mogelijkheden.

© Camping Grönegau-Park Ludwigsee

Onze campings in Nedersaksen

Van een vakantie in Nedersaksen krijg je zeker geen spijt. Alle campings voorzien je van alle nodige faciliteiten. Kom kamperen met je eigen tent of vouwwagen of boek een stacaravan op een van de mooie campings net over de grens. Kom volledig tot rust of ga er de hele vakantie op uit. Alles is mogelijk! Bekijk ons aanbod aan campings in de deelstaat Nedersaksen voor een onvergetelijke vakantie net over de grens.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.