© ©Camping Eurocamp Lienen

Rustiek kamperen in Duitsland

Ideaal voor rustige, landelijke vakanties

Tjilpende vogeltjes, versgebakken broodjes, frisse lucht, veel groen, mooi uitzicht, familiaire sfeer... Het is heerlijk om rustiek te kamperen. Maar wat betekent dat precies? Rustieke campings worden gekenmerkt door kleinschaligheid, ruime plaatsen, een landelijke ligging, een natuurrijke omgeving en de hoge mate van gastvrijheid. Klinkt goed, toch? Speciaal voor rustzoekers zoals jij, besteden we op deze pagina aandacht aan rustieke campings in de Duitse grensregio.

Kan ik in Duitsland rustiek kamperen?

Voor een rustieke kampeerervaring hoef je niet ver te reizen. In Duitsland weten ze namelijk heel goed raad met het concept. Het is een heel uitgestrekt land, met diverse landschappen om heerlijk doorheen te struinen. Ook zijn de meeste Duitse campings van hoge kwaliteit, met een goede balans tussen faciliteiten en natuur. Maar waar in Duitsland ga je heen voor jouw rustieke kampeerervaring? Wij zouden zeggen: maak het jezelf niet te moeilijk en zoek een mooie, rustieke camping net over de grens.

© Camping- & Freizeitanlage Dreiländersee Gronau
© ©Campingpark Münsterland-Eichenhof

Waarom is de Duitse grensregio perfect voor een rustieke vakantie?

Wanneer je op zoek bent naar een rustige, rustieke vakantie, kies dan voor de Duits grensregio. De kenmerken van dit vakantiegebied sluiten naadloos aan bij kampeerders die houden van een natuurrijke, rustige omgeving. De omgeving kent vele intrigerende landschappen. Denk hierbij aan weelderige bossen, uitgestrekte weides en adembenemende vergezichten. Of breng een bezoekje aan een van de bijzondere natuurgebieden, zoals Lippetal, Baumberge of Hohe Mark. Daarnaast leent dit gebied zich ook perfect voor tripjes naar sprookjesachtige dorpjes en kastelen. Toch een dagje een bruisende stad bezoeken? Osnabrück, Lingen en Münster liggen op enkele kilometers afstand. Kortom, deze regio biedt voldoende vermaak voor een rustige, rustieke kampeerervaring waarbij je de drukte zelf kunt opzoeken óf volledig kan overslaan.

Welke activiteiten kun je doen tijdens rustiek kamperen?

Wanneer je houdt van rustiek kamperen, is het heerlijk als er activiteiten zijn die dit gevoel omarmen. Daarom hebben we een aantal leuke uitstapjes geselecteerd. Je kunt je uiteraard goed vermaken op de camping zelf, want de door ons genoemde campings hebben uitgebreide faciliteiten. Maar af en toe is het leuk om erop uit te gaan. Laat je alvast inspireren door onderstaande activiteiten:

Ben jij toe aan ontspanning en rust? In Duitsland weten ze heel goed hoe ze zichzelf in de watten kunnen leggen. Je vindt er diverse spa’s, sauna’s, kurhaus hotels en andere wellness faciliteiten.

Kom meer te weten

Bijna niets is zo knus als een knisperend kampvuur. Al helemaal niet als je aan het kamperen bent. Een kampvuur brengt licht, warmte en gezelligheid en nodigt uit om liedjes te zingen en marshmallows te roosteren. Maar hoe moet je een kampvuur maken?

Lees meer

Wandelen! Sport, zelfverwennerij of natuurlijk medicijn? In Duitsland een levensstijl. Wandern. Langs eindeloze vergezichten en verrassende plekken. Diep ademhalen in de frisse lucht, gezond en fit zijn.

Kom meer te weten

Het landschap is anders, de boerderijen en kastelen zijn anders, de natuur heeft in Duitsland nog alle ruimte. Zoveel moois en onbedorvens, daar horen fietsroutes bij waar over is nagedacht.

Kom meer te weten

Golfbanen in Duitsland staan bekend om hun prettige sfeer, betaalbare greenfees, het goede onderhoud en de prima keuken. Er zijn dan ook veel Nederlanders die gaan golfen in Duitsland, met name in de grensstreek.

Kom meer te weten

Hunebedden zijn vermoedelijk restanten van stenen grafkelders, waarin het boerenvolk van Duitsland, Nederland en Denemarken vroeger werd begraven. Het is bijzonder dat je de hunebedden vandaag de dag nog steeds kunt bezoeken. In Nederland liggen circa 50 hunebedden, maar de meest indrukwekkende exemplaren liggen in Noord-Duitsland.

Kom meer te weten

Welke rustieke campings zijn er in Duitsland net over de grens?

Vlak over de grens van Duitsland liggen een aantal landelijke campings waar je vanaf de eerste minuut een gevoel van rust en ontspanning ervaart. Hieronder kun je je alvast oriënteren op onze favoriete rustieke campings in Duitsland vlak over de grens.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.