Winterkamperen in Duitsland

Wat is er romantischer dan de kerstvakantie doorbrengen op een wintercamping in Duitsland? Net over de grens kun je uitstekend winterkamperen. De winterkamperen is hier namelijk niet koud en donker, maar gezellig en vol licht, vanwege de vele kerstmarkten die in het Duitse grensgebied te vinden zijn! Je bent er al in een paar uurtjes, en het is ontzettend de moeite waard. Op de kerstmarkten waan je je in een kerstfilm: slenter langs de mooi verlichte kraampjes, proef de ambachtelijke producten, geniet van een beker warme glühwein en zing je favoriete kerstliedjes! Hoe mooi zou het zijn om dit allemaal vanaf een sfeervolle wintercamping in Duitsland te beleven?

Winterkamperen tips

Wat kamperen met kerst zo bijzonder maakt is dat je écht even helemaal weg bent uit de sleur. December is vaak een aaneenschakelingen van al dan niet verplichte feestdagen met familie (Sinterklaas, Kerstmis, Oud en Nieuw), waardoor je geen tijd hebt om je batterijen op te laden voor het nieuwe jaar. Kamperen in de winter heeft iets magisch: buiten geniet je van de gezelligheid in de steden of het mooie frisse winterlandschap, binnen zit je lekker warm en comfortabel in een caravan, appartement of vakantiehuis. Onze uitstekende aanbiedingen en animaties voor jouw kinderen ronden de winterbelevenis mooi af. Kies daarom deze Kerstmis voor een wintercamping in Duitsland!

© Vincent Croce

Uitstapjes in de winter

Niet alleen onze wintercampings zelf, maar ook de omgeving heeft veel te bieden. Natuurlijk de vele kerstmarkten dichtbij de grens, maar er zijn nog meer dingen te doen als je gaat kamperen in de winter. Bezoek bijvoorbeeld de overdekte dierentuin ‘Allwetterzoo Münster’. Als je gaat kamperen rond kerst is het hier bijzonder leuk, want dit jaar vindt hier weer de Christmas Garden plaats. De hele dierentuin wordt door middel van feeërieke lichtinstallaties omgetoverd tot een oceaan van licht. Een absolute aanrader is ook Alfen Saunaland: in dit prachtige wellnessresort geïnspireerd door de cultuur van Germaanse stammen ontspan je volledig. De perfecte combinatie van traditionele saunarituelen en modern comfort.

Op zoek naar nog meer leuke ideeën voor uitstapjes tijdens het winterkamperen in Duitsland? Neem dan gerust een kijkje op de speciale uitstapjes-pagina van Geheim over de grens en houd de evenementen in de gaten!

Kerstshopping in Duitsland

In Duitsland kamperen met kerst is iets dat je een keer moet meemaken. In de winter worden de steden hier sfeervol verlicht. De straten zijn versierd voor Kerstmis. Hier kun je echt in de kerststemming komen. Het perfecte moment om cadeautjes te kopen voor jouw dierbaren en de typisch Duitse specialiteiten te proeven op een van de talloze kerstmarkten.

Overzicht campings in Duitsland die geopend zijn in de winter

Vragen over winterkamperen in Duitsland?

Heb je zin gekregen om kerstmis op een wintercamping in Duitsland door te brengen? Kijk dan eens naar onze aanbiedingen en vind de wintercamping die het beste bij je past. Wil je meer weten over kamperen in de winter in Duitsland? Neem dan direct contact op met je favoriete vakantiepark of camping! Wij verheugen ons op jouw bezoek aan de Duitsland Campings deze winter!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.