© S. Plake

Campings in de omgeving van Ibbenbüren

Verken het machtige Teutoburger Woud

In Duitsland zijn er heel veel prachtige dorpen en steden te vinden. Ibbenbüren is er hier zeker een van! Bekend om de steengroeven en zandsteen is de omgeving van Ibbenbüren een grote aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie in Duitsland. Gelegen in een dal vind je er de mooiste landschappen.

Waarom kamperen in de buurt van Ibbenbüren?

Kamperen in Ibbenbüren is een goed idee vanwege de veelzijdigheid van de omgeving. Het prachtige landschap zorgt ervoor dat je fijne wandelingen en fietstochten maakt. Daarnaast zijn er ook heel veel gelegenheden om een dagje uit te gaan. De ligging van de stad is ook een voordeel; het ligt relatief dicht bij de Nederlandse grens. Toch heb je in Ibbenbüren echt het gevoel dat je in het buitenland bent!

© S. Plake

Wat is er te doen in de omgeving van Ibbenbüren?

In Ibbenbüren verveel je je nooit. Er is ontzettend veel te beleven voor zowel jong als oud. Bezoek bijvoorbeeld eens de Sommerrodelbahn. Deze oude slee baan is nog steeds open voor bezoekers. Race met de houten sleetjes naar beneden over de baan. Het kleine pretpark valt zeker in de smaak bij veel bezoekers. Bij dit pretpark hoort ook het sprookjesbos. Je vind hier kabouters, grotten en heksen. Ook zijn er botsauto’s, een treintje en een leuke speeltuin! Genoeg opties om een hele dag mee te vullen. 

Ook vind je een echt klauterbos in Ibbenbüren. Laat al je klim kunsten zien op de vele parcours. Met meer dan 145 obstakels is het een heel leuk uitje voor een actief dagje uit. 

Er zijn ook een aantal musea te vinden in de omgeving van Ibbenbüren. Hier is het motorenmuseum in de stad een heel mooi voorbeeld van. Eens per jaar vind je hier ook een rally voor allerlei klassieke motoren. Als je een echte motorliefhebber bent en je hebt de kans om dit museum te bezoeken is het zeker een aanrader!

Dagje Ibbenbüren met kids

Ook met kinderen valt er in Ibbenbüren genoeg te ontdekken.

Zoef de heuvel af bij Zomerrodelbaan Ibbenbüren

en beleef magische avonturen in het sprookjesbos

Zoek je het graag hogerop?

Kom klimmen in het Klimbos Ibbenbüren!

Even bijkomen en genieten van een heerlijke picknick

Op het Aaseeligbed beleef je een picknick op het water.

© Münsterland e.V. - R. Dombrowski

Welke bezienswaardigheden zijn er in de stad Ibbenbüren?

Er zijn een aantal bezienswaardigheden in Ibbenbüren die het zeker waard zijn om te bezoeken. Ga bijvoorbeeld eens op stap naar de Dörenther Klippen in het Teutoburgerwoud. Vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht op het stadscentrum van Ibbenbüren. Je hebt werkelijk een compleet panorama uitzicht! De oude kolencentrale steekt hoog boven de stad uit. Als je het echte gevoel van de stad wilt ervaren, is een bezoekje aan de Oberer Markt zeker een goed idee. In dit deel van de stad vind je veel leuke winkeltjes en strijk je neer op een van de gezellige terrassen.

© S. Plake

Onze campings vlakbij Ibbenbüren

Hebben we je overtuigd van de prachtige omgeving en bezienswaardigheden rondom Ibbenbüren? Het is zeker de moeite waard om deze prachtige plek eens te bezoeken tijdens een vakantie in Duitsland. Bekijk hieronder ons aanbod van campings vlakbij Ibbenbüren en beleef een heerlijke vakantie in Duitsland!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.