Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Eco camping Duitsland

Eco camping Duitsland

Vind jij het belangrijk om milieubewust te leven, ook tijdens je vakantie? Dan kun je het beste gaan kamperen op een eco camping. Daar hechten zowel de beheerders als de campinggasten veel waarde aan duurzaamheid. Ecologische campings doen er dan ook alles aan om zo min mogelijk impact te hebben op het milieu. Maar wanneer is een camping ‘eco’? En waar in Duitsland kun je ecologisch kamperen? Wij leggen het graag aan je uit.

Wat is een eco camping?

Op een ecologische camping staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Er worden verschillende maatregelen getroffen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Elke eco camping doet dat op een andere manier. Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

  • Afval consequent scheiden
  • Zuinig omgaan met energie en water
  • Ruime kampeerplaatsen aanbieden
  • Voorlichting geven over milieu en natuur
  • Milieuvriendelijke voedingsmiddelen verkopen
  • Biologisch afbreekbare bestrijdingsmiddelen gebruiken
  • Zonnepanelen plaatsen op daken van vakantiehuisjes

Als een camping voldoet aan dergelijke maatregelen, dan kunnen ze in aanmerking komen voor een ecolabel. Vanaf dat moment mag de camping zichzelf een eco camping noemen.

Eco campings in Duitsland

In Duitsland kun je op meerdere plekken ecologisch kamperen. Wil jij een keer uitproberen of het iets voor je is? Zoek dan een leuke eco camping in de grensregio op. Hieronder staan twee voorbeelden waar je een heerlijke, verantwoorde vakantie tegemoet kan gaan.

  • Eco camping Alfsee. Vakantiepark Alfsee behoort tot de beste campings van Europa. Alle denkbare faciliteiten zijn aanwezig: van een kartbaan tot en met een beautycenter. Gelukkig zijn al deze vakantie-activiteiten ecologisch verantwoord.
  • Eco camping Bullerby am Attersee. Grenzend aan beschermde natuurgebieden, ligt de ecologische camping Bullerby am Attersee. Hier kun je heerlijk zwemmen, vissen, wandelen, fietsen en nog veel meer. En dat zonder de natuur aan te tasten!

Ecologische campings zijn erg populair!

We zijn ons steeds meer bewust van onze impact op het milieu. Thuis scheiden we afval, hangen we led-verlichting op en gaan we zo zuinig mogelijk om met energie en water. Maar hoe doe je dat tijdens een vakantie? Op een eco camping kun je jouw duurzame levensstijl moeiteloos voortzetten. Dat is de reden dat eco campings steeds populairder worden, zowel in Nederland als in Duitsland. In 2019 hebben wij duurzaam kamperen zelfs uitgeroepen tot kampeertrend!