© Uelsen Touristik

Röm.-kath. St.-Antonius-kapel

In een oogopslag

Het is de kapel St. Antonius von Padua.

Wie naar Uelsen komt en via de Höcklenkamper Straße in de richting Halle/Lage rijdt, ziet ter hoogte van de Höcklenkamper Str. 20 op de heuvel een moderne kerk met een gesegmenteerde ronde toren. Het is de kapel St. Antonius von Padua, die op 20 mei 1978 door de toenmalige bisschop van Osnabrück, Dr. Helmut Hermann Wittler, werd ingewijd. Deze behoort met de Pfarreinverbund Niedergrafschaft tot de RK-kerkgemeente St. Maria Himmelfahrt in Neuenhaus met ondertussen 630 katholieken in Uelsen. Het pastoraal centrum van Uelsen werd opgericht in de maanden maart tot mei 1946, toen katholieke ontheemden in 1946 met de vluchtelingentransporten naar het graafschap Bentheim en naar Neuenhaus en Uelsen kwamen. De erediensten werden toen gehouden in een voormalige arbeidersbarak aan de Neuenhauser Straße.

Wie de huidige Antoniuskapel binnengaat, ervaart een architectonisch bijzonder eigenzinnig ontworpen kerkinterieur door de plaatselijke architect Reurik sr. en jr. dat opvallend en variabel is afgestemd op de gemeenschap. De katholieke kerk is dagelijks doorlopend geopend. De kerk nodigt elke zondag om 11.00 uur en elke eerste dinsdag van de maand om 19.00 uur uit voor eucharistievieringen en op andere dagen voor gelegenheidsdiensten. Van de zijde van de gemeenteleden als van de bezoekers is er een grote openheid in oecumenische zin alsook de mogelijkheid om (in de buurt) Nederlandse buren en/of andere nationaliteiten te ontmoeten.

Op de kaart

Röm.-kath. St.-Antonius-kapel
Höcklenkamper Str. 20
49843 Uelsen
Deutschland

Tel.: +49 5941 318
E-mail:

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.