Ev.- luth. St. Jakobuskerk in Uelsen

In een oogopslag

Verborgen tussen de bomen met hun zomerse bladerdek staat de Lutherse St.Jakobuskerk aan de Bookesch

Verborgen tussen de bomen met hun zomerse bladerdek staat de Lutherse St. Jakobuskerk aan de Bookesch. De kerk werd gebouwd in 1954 en bood uiteindelijk een aparte kerk- en gemeenschapsruimte voor de lutheranen, van wie de meesten na de oorlog als ontheemden en vluchtelingen naar de Niedergrafschaft waren gekomen.

De kerk - genoemd naar de leerling van Jezus - kenmerkt zich door de duidelijk zichtbare kruisvorm en in het interieur door de houten lambrisering van het dak, de gewelven en vooral door de helder glanzende glas-in-loodramen. De architect Max Berling gebruikte bewust elementen uit de Russisch-orthodoxe traditie en Silezische staafkerken. Na een herontwerp werd vooral de opstelling van het altaar, de preekstoel en het doopvont van Bentheimer zandsteen benadrukt. Met als uitgangspunt het dominante paasraam (groot rond raam boven het altaar) ontwierp de Nederlandse glaskunstenaar Luuc Ottens de afgelopen jaren de overige ramen voor de artikelen van de Apostolische Geloofsbelijdenis. Met een beetje geduld en verbeeldingskracht (en beschikbaar informatiemateriaal) kunnen de uitspraken over de schepping, het leven van Jezus en het werk van de Heilige Geest in de ramen worden ontdekt.

Op de kaart

Evangelisch-Lutherische Landeskirche Hannovers
Bookesch 17
49843 Uelsen - Uelsen
Deutschland

Tel.: +49 5941 256
Mobil: +49 5941 256
Fax: 05941 434 1
E-mail:

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.