© Susanne Schoon

Kasteeltuin Osnabrück

In een oogopslag

De ervaren Franse tuinarchitect M. Charbonnier heeft de kasteeltuin ontworpen en aangelegd.

Hier anticipeerde hij op de uitgangspunten van de grote tuin die hij later in Hannover-Herrenhausen creëerde. De uitbreiding van de paleistuin en de omvorming vanaf 1771 in de stijl van een Engelse landschapstuin, stond model voor de herinrichting van privé-tuinen van de Osnabrückse bourgeoisie.

De tuin die net als het kasteel in de Tweede Wereldoorlog volledig werd verwoest, kreeg halverwege de jaren zestig een opknapbeurt volgens plannen van professor Lendholt.
De sobere barokstijl vind je bij het terras in de vorm van nieuwe vierkante plantbedden met zes flankerende grondfonteinen en twee rijen leilindes. De zuidelijke paleistuin was meer in de stijl van een Engelse landschapstuin.

De paleistuin van 3,5 hectare is tegenwoordig een populaire bestemming en weerspiegelt, omgeven door universitaire voorzieningen, het bruisende leven van een moderne stad.


Op de kaart

Kasteeltuin Osnabrück
Schlosswall
49074 Osnabrück - Innenstadt
Deutschland

Tel.: +49 541 / 323 - 2202
E-mail:

Contactpersoon

Herr T. Maag
Klöcknerstraße 21/23
49090 Osnabrück

E-mail:

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.