© Schloss Ippenburg

Kasteel Ippenburg

In een oogopslag

Kasteel Ippenburg - Tuinparadijs in het Osnabrücker Land!

Hoe ziet de tuin van een gerenommeerd tuinboekenschrijver er eigenlijk uit? Het zes hectare grote park van Schloss Ippenburg biedt betoverende, maar ook verrassende antwoorden. Want Viktoria von dem Bussche liet delen van het terrein rond de neogotische familiezetel aan zichzelf over. Zo ontstond een soortenrijke wildernis, die een fascinerend contrast vormt met de formele geneeskrachtige kruiden- en moestuinen en het rosarium.

Tussen begin mei en medio augustus stelt de barones haar tuinen op zon- en feestdagen open voor bezoekers, die hier een groen en kleurrijk bloesemwonder beleven. Omdat de enthousiaste tuinman altijd nieuwe ideeën uitvoert. De begeleidende beplanting van haar rozen verandert bijvoorbeeld van jaar tot jaar. Meestal zijn er verschillende soorten salie en vaste planten, maar ook dahlia's en diverse grassen, zodat het beeld van het terrein niet alleen van jaar tot jaar, maar zelfs wekelijks verandert.
Maar het Ippenburgse park is vooral bekend om zijn moestuin, die geldt als de grootste en soortenrijkste van zijn soort in Duitsland. De ingrediënten voor sommige gerechten op de menukaart van het Schlosscafé komen uit de eigen teelt van het park. En iedereen die het in de Cittaslow-gemeente Bad Essen naar zijn zin heeft, vindt hier heerlijke picknickplaatsen.

Zie uit naar:

Op de kaart

Kasteel Ippenburg
Schloßstraße 1
49152 Bad Essen
Deutschland

Tel.: +49 5472 / 9776336
Mobil: +49 173 / 274 3632
E-mail:

Contactpersoon

Frau Freifrau Viktoria von dem Bussche
Schloßstraße 1
49152 Bad Essen

Tel.: +49 5472 / 9776336
Mobil: +49 173 / 274 3632
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.