© Dieter Schinner

Waterkasteel Gesmold

In een oogopslag

Renaissancekasteel met twee vleugels.

Dit renaissancekasteel met twee vleugels werd tussen 1544 en 1559 aan het woongedeelte en de ‘Fliehturm’ uit de 13e eeuw toegevoegd. De ‘Fliehturm’ staat er nog steeds. Het hele complex had twee forten omringd door drie brede vestingwerken die elk via een ophaalbrug naar het hoofdkasteel leidden. In de loop der eeuwen, voor het laatst bij de aanleg van de snelweg, zijn enkele grachten gedempt.

In de barokperiode werd een grote Franse tuin met een buitentrap, een oranjerie en een groot wildpark aangelegd. Ook de toegangstoren en het stalgebouw zijn opnieuw ontworpen. De vier standbeelden van evangelisten op de kasteeltoren dateren uit de bisschoppelijke periode. Het park en de tuin zijn later opnieuw aangelegd in Engelse stijl. Het kasteelbos nodigt uit tot een wandeling.

Op de kaart

Waterkasteel Gesmold
Schlossallee 5
49326 Melle - Gesmold
Deutschland

Tel.: +49 5422 / 44216
E-mail:

Contactpersoon

Herr Freiherr Hans-Adam v. Hammerstein
Schlossallee 5
49326 Melle

Tel.: +49 5422 / 44216
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.