© © Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH, Christoph Steinweg

Osnabrücker-Rund-Tour (Fietsronde Osnabrück)

In een oogopslag

  • medium
  • 48,70 km
  • 3 uren 17 minuten
  • 124 m
  • 59 m

Beste seizoen

Osnabrück is een jonge universiteitsstad met een lange geschiedenis

Een Noordduitse metropool omgeven door twee middelgebergtes. Een grote stad met 158.000 inwoners - midden in het Natuur- en Geopark TERRA.vita. Uit contrasten zoals deze ontstaat een aantrekkelijk stadsbelevenis, waarvan je extra geniet tijdens deze compacte fietsronde, de Osnabrücker-Rund-Tour.

Onderweg kom je de rivieren Hase, Nette en Düte tegen, hun oevers vormen de vloeiende overgang tussen de stad en het natuurpark. Bij het zijkanaal, dat Osnabrück met het Mittellandkanaal verbindt, bevindt zich van oudsher een van de handelscentra van de stad. In het industriecultuurmuseum herinneren historische machines aan lang vervlogen tijden. Ze voegen een waas van nostalgie toe aan de geur van harde arbeid die er nog steeds hangt.

Maar er is nog meer: adellijk huizen en oude molens, een dierentuin en de Rubbenbruchsee, aardbeivelden en bossen, en ja, zelfs megalithische graven vind je in Osnabrück en omgeving. Kort samengevat is de Osnabrücker Rund-Tour een voorproefje van al hetgeen wat er nog gaat komen: op een zeer afwisselende regio, haar bewoners en haar bezienswaardigheden. Voor je vertrek loont het echter om nog even door de historische binnenstad met haar middeleeuwse steengoed en de gotische trapgevels van de trotse burgerhuizen te slenteren
 
Op de trappen van het meer dan 500 jaar oude stadhuis werd in 1648 de Vrede van Westfalen uitgeroepen. Een verleden dat verplichtingen schept - tot de dag van vandaag: Erich Maria Remarque, de invloedrijkste pacifistische auteur van de 20e eeuw is een zoon van deze stad. Het naar hem benoemde Vredescentrum herinnert aan het leven en werk van deze internationaal bekende auteur en probeert met wisseltentoonstellingen het belangrijke thema „Oorlog en Vrede” in al zijn facetten in beeld te brengen. Daarnaast vind je in Osnabrück en omgeving naast gastronomie van topklasse ook culinaire specialiteiten van eigen bodem. Een stevig maal wordt er geserveerd in de huisbrouwerij Rampendahl, zoete lekkernijen in het stamhuis van de confiserie Leysieffer of voor de historische coulisse op de markt een stevig maal wordt er geserveerd in de huisbrouwerij Rampendahl en zoete lekkernijen in het stamhuis van de confiserie Leysieffer of voor de historische coulisse op de markt.We beloven je dat ook je culinaire belevenissen je nog lang bij zullen blijven!

Dit ga je zien

Rubbenbruchsee

Osnabrück

© CC-BY-SA | Seidenglanz, Nicky Seidenglanz / Seidenglanz

Zoo Osnabrück

Osnabrück

© CC-BY-SA | Zoo Osnabrück

Planetarium Osnabrück

Osnabrück

© CC-BY-SA | Planetarium Osnabrück

Nackte Mühle

Osnabrück

© CC-BY-SA | Klaus Herzmann

Nettebad Osnabrück

Osnabrück

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land

Weer

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.