Schoolmuseum Ahaus

In een oogopslag

In kasteel Ahaus

Schooltijd: sommigen associëren het met een plezierige tijd, voor anderen is het meer een tijd om te vergeten. Maar er zijn dingen die niemand vergeet van hun schooltijd. Bijna iedereen weet hoe zijn klaslokaal eruitzag en het geluid van krijt dat op het schoolbord kraste. Of hoe de bureaus en banken aanvoelden. Bezoekers van het Ahaus-School-Museum kunnen al deze herinneringen herbeleven of herontdekken door een kijkje te nemen in de school van 50 jaar geleden.

Informatie over de rondleiding

Direct bij kasteel Ahaus biedt het kleine museum een mooi inzicht in lang vervlogen schooltijd. Voormalig schooldirecteur Winfried Bergen heeft met veel liefde een tentoonstelling samengesteld van schoolgerei uit de 19e en 20e eeuw. Er zijn leren ransels en schoolbanken te zien, evenals inktpotten en schoolbanken. De gasten kunnen plaatsnemen op een van de bankjes, de sfeer opsnuiven en herinneringen ophalen aan hun eigen kindertijd. En jonge bezoekers kunnen het leren in het schoolmuseum vergelijken met het leren van vandaag.

Rondleidingen worden gratis aangeboden tijdens en buiten de openingsuren. Registratie is noodzakelijk.

Op de kaart

Schoolmuseum Ahaus
Sümmermannplatz 4
48683 Ahaus
Deutschland

Tel.: +49 (0)2561 8661529
E-mail:
Website: www.schulmuseum-ahaus.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.