© Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH

Kasteel Iburg

In een oogopslag

Bezoek het eeuwenoude Kasteel Iburg en maak een reis terug in de tijd.

Kasteel Iburg is gebouwd in de 11e eeuw en troont sindsdien op de heuvel met uitzicht op het kuuroord en de glooiende heuvels van het Osnabrücker Land. Het diende meer dan 600 jaar als residentie van de prins-bisschoppen van Osnabrück en in 1668 werd hier Sophie Charlotte, later de eerste koningin van Pruisen en grootmoeder van Frederik de Grote, geboren. Vandaag de dag bevindt zich in een deel van het kasteel een klein museum.

Het pronkstuk is de rijk ingerichte ridderzaal uit de 17e eeuw. Kijk hier ook eens omhoog! Het plafond is een goed voorbeeld van perspectivisch geschilderde schijnarchitectuur. Verder vind je in het museum vondsten die te maken hebben met het ontstaan van het kasteel- en kloostercomplex, zoals munten en huishoudelijke voorwerpen. Na een bezoek aan het museum kun je nog een rondje om het kasteel en door de tuin maken of de rest van Bad Iburg ontdekken.

Wil je alles weten over Schloss Iburg? Boek dan een rondleiding bij de Tourist-Info Bad Iburg en laat je door een gids meenemen naar lang vervlogen tijden.


Op de kaart

Kasteel Iburg
Schloßstraße
49186 Bad Iburg
Deutschland

Tel.: +49 5403 / 404 - 66
Fax: +49 5403 / 404 - 86
E-mail:

Contactpersoon

Firma
Am Gografenhof 3
49186 Bad Iburg

Tel.: +49 5403 / 404 - 66
Fax: +49 5403 / 404 - 86
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.