LWL Romeins Museum

In een oogopslag

De Romeinen hebben in Haltern am See en omgeving duidelijke sporen achtergelaten. In de tijd van keizer Augustus werd Haltern beschouwd als een belangrijk militair kamp met talrijke belangrijke voorzieningen. Bij het zoeken naar sporen konden de onderzoekers reeds een hoofdkamp en de voorstad van het kamp opsporen en aldus belangrijke conclusies trekken over de levenswijze van de Romeinen. De ligging aan de Lippe en de nabijheid van Germanië zijn de redenen voor de belangrijke strategische positie van het kamp. Het is geen toeval dat Haltern een belangrijke rol speelde in de beroemde Varusslag.

Het museum laat op levendige en moderne wijze zien hoe de Romeinen in hun dagelijks leven te werk gingen en hoe in die tijd wereldgeschiedenis werd geschreven. De tentoonstellingen nodigen bezoekers uit om deel te nemen en zich te verwonderen. De bouwplaats van Aliso Roman aan de achterkant van het museum is een speciaal bezoek waard.

Informatie over de rondleiding
  • Het museum is het hele jaar geopend tijdens de aangegeven openingsuren. Het museum is gesloten op 24, 25 en 31 december en op 1 januari.
  • Gratis toegang voor musea zijn de Internationale Dag van het Museum en Open Monumentendag.
  • Een bezoek aan het LWL Romeins Museum kan worden aangevuld met speciale rondleidingen of audio- en videogidsen.

Op de kaart

LWL Romeins Museum
Weseler Straße 100
45721 Haltern am See
Deutschland

Tel.: +49 (0)2364 93760
E-mail:
Website: www.lwl-roemermuseum-haltern.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.