© Axel Thiele

Varusschlacht im Osnabrücker Land GmbH - Museum und Park Kalkriese

In een oogopslag

In het jaar 9 na Christus vochten Arminius en Germaanse krijgers tegen de Romeinse bezetter.

Eeuwen na dato is het strijdtoneel van de Slag bij het Teutoburger Wald ontdekt. Bodemonderzoek heeft diverse vondsten aan het licht gebracht. Deze bewijzen dat op de Kalkrieser Berg een Romeins leger is verslagen. Dit kan allemaal worden bezichtigd in Museum en Park Kalkriese.
Varusschlacht im Osnabrücker Land GmbH - Museum und Park Kalkriese is een wetenschappelijke en museale instelling die door de Europese Unie als Europees cultureel erfgoed is aangemerkt op de plaats waar volgens wetenschappelijke bevindingen in de tijd rond de geboorte van Christus een grote veldslag tussen Romeinse en Germaanse troepen plaatsvond. Dit was het strijdtoneel van de gebeurtenis in 9 na Christus dat door Romeinse historici is opgetekend als de Slag bij het Teutoburger Wald. Tegenwoordig is Kalkriese het eerste oude slagveld in Europa dat archeologisch wordt onderzocht.
 

Op de kaart

Varusschlacht im Osnabrücker Land GmbH - Museum und Park Kalkriese
Venner Straße 69
49565 Bramsche - Kalkriese
Deutschland

Tel.: +49 5468 / 9204 - 0
Fax: +49 5468 / 9204 - 45
E-mail:

Contactpersoon

Herr Dr. Joseph Rottmann
Venner Straße 69
49565 Bramsche

Tel.: +49 5468 / 9204 - 0
Fax: +49 5468 / 9204 - 45
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.