LWL Museum Textielwerken

In een oogopslag

Spinnerij LWL Industriemuseum TextilWerk Bocholt Het TextilWerk in Bocholt brengt de geschiedenis van de textielcultuur in het Münsterland op indrukwekkende wijze tot leven.

Meer dan 20.000 spillen draaiden vroeger in de voormalige spinnerij Herding in Bocholt. Vandaag is het imposante bakstenen gebouw een forum voor textielcultuur waar de geschiedenis en het heden van de textiel tot leven komen. In het gerestaureerde industriemonument vinden ook interessante speciale tentoonstellingen en evenementen plaats. Een andere bijzonderheid is de oude weverij.

Eén museum, twee locaties

In de oude Herding spinnerij, draaiden ooit 20.000 spindels. Vandaag de dag is het imposante bakstenen gebouw een forum voor textielcultuur. In het gerestaureerde industriemonument maken de gasten kennis met de geschiedenis en het heden van de textiel. Bovendien bieden verschillende speciale tentoonstellingen informatie over moderne en historische technieken, alsmede over modeontwerp en internationale textielcultuur. Helemaal bovenin het gebouw van de spinnerij bevindt zich een café met glazen dak dat voor allerlei evenementen wordt gebruikt. Een rondleiding in de spinnerij is alleen mogelijk van maart tot oktober.

De tweede TextilWerk-site bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid. Een oude weverij met een grote weefhal. De geur van olie en werk doet het verleden herleven en herinnert ons aan het dagelijkse leven van duizenden mannen en vrouwen. Het hart van de museumfabriek is de grote weefzaal, waar de oude weefgetouwen nog net zo ratelen als 100 jaar geleden. Ook nu nog worden hier dagelijks stoffen voor handdoeken en tafellakens geproduceerd. Op het terrein van de textielfabriek staat ook een volledig gemeubileerde arbeiderswoning met een gecultiveerde tuin: zo komt het schamele dagelijkse leven van de gezinnen tot leven.

Op de kaart

LWL Museum Textielwerken
Industriestraße 5
46395 Bocholt
Deutschland

Tel.: +49 2871 21611-0
Fax: +49 2871 21611-33
E-mail:
Website: www.lwl.org/industriemuseum/standorte/textilwerk-bocholt

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.