© Ralf Prigge

Kunstvereniging Grafschaft Bentheim e.V.

In een oogopslag

Kunstvereniging in de Hauptstraße

In een gebouw uit 1750 midden in Neuenhaus heeft de in 1993 opgerichte Kunstvereniging een tentoonstellingsoppervlak gemaakt van 600 vierkante meter met een eigen beeldentuin.

In zijn structuur weerspiegelt het gebouw de diversiteit van de artistieke posities van vandaag. De selectie van kunstenaars vindt internationaal en zonder leeftijdsbeperking plaats. Het overschrijden van de grenzen van de klassieke disciplines is voor de vormgeving van het programma net zo interessant als posities die door hun artistieke werk aan belang hebben gewonnen voor en voorbij de hedendaagse kunst. Het enige dat telt is de locatiegebonden uitdaging voor de kunstenaar en het experimentele karakter van het jonge of volwassen werk. In het jaarlijkse "Tijdelijk Atelier" wordt de kunstvereniging enkele weken omgetoverd tot een experimentele ruimte voor kunstenaars en biedt de reeks "Parallel" regionale kunstenaars een ander forum.

Het educatieve programma omvat rondleidingen door tentoonstellingen, lezingen, artist talks en workshops met schoolklassen en kinderen.

Activiteiten zoals tentoonstellingsrondleidingen, lezingen, artist talks, jaarlijkse geschenken, etc. vormen het aanvullende programma voor alle tentoonstellingen.

De kunstvereniging geeft tentoonstellingscatalogi en kunstenaarsboeken uit. De vereniging is lid van de AdKV (Vereniging van Duitse Kunstverenigingen). De traditie van kunstverenigingen gaat terug tot het begin van de 19e eeuw. Ze danken hun moderniteit aan hun flexibele en actuele tentoonstellingsbeleid. Sindsdien hebben ongeveer 200 Duitse kunstverenigingen actuele kunst getoond en overgebracht. De Kunstverein Grafschaft Bentheim ziet zichzelf als een gewillige medeontwerper van een bovenregionaal cultuur- en kunstlandschap.

Op de kaart

Kunstvereniging Grafschaft Bentheim e.V.
Hauptstraße 37
49828 Neuenhaus
Deutschland

Tel.: +49 5941 9 80 19
Fax: +49 594 19 80 65
E-mail:

Contactpersoon

Frau Muriel Meyer
Hauptstr.37
49828 Neuenhaus

Tel.: +49 5941 9 80 19
E-mail:

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.