Harkotten von Korff Manor

In een oogopslag

Landhuis Harkotten von Korff

Het landhuis Korff werd van 1804 tot 1806 in classicistische stijl gebouwd op de plaats van een voormalige vesting en maakt deel uit van het dubbele kasteelcomplex Harkotten. In de daaropvolgende jaren werd het terrein, met inbegrip van de slotgrachten, heringericht. Tegenwoordig herbergt de voormalige wapenkazerne een gezellig café en een museum gewijd aan de kunsthistorische muurschilderingen.

Informatie over de rondleiding

Een rondleiding door de buitenkant van het landhuis Harkotten is te allen tijde mogelijk. Een bezichtiging van het interieur is alleen mogelijk na voorafgaande afspraak of tijdens de aangegeven openingstijden.

Informatie over de geschiedenis

In 1308 bouwde ridder Henricus II een massief kasteel op wat nu de plaats is van het dubbele kasteel van Harkotten. De "Horekotten" had twee vleugels en een imposant middengedeelte. Het versterkte kasteel was omringd door waterarmen van de Bever en talrijke moerassen. Het kasteel werd in die tijd dus als onneembaar beschouwd. In 1334 werd het hele kasteelcomplex, evenals de bossen en de gangen, verdeeld tussen twee broers. Eeuwenlang was het kasteel eigendom van twee families tot 1755, toen de familie von Kettler de oostelijke vleugel liet afbreken. Johann Gröninger bouwde er vervolgens een representatief barok kasteel. In 1804 werd de westelijke vleugel gesloopt en werd er een nieuw classicistisch herenhuis gebouwd door architect Adolf Vagedes. Het imposante dubbele kasteelcomplex is vandaag de dag nog steeds eigendom van de families von Ketteler en von Korff.

Op de kaart

Harkotten von Korff Manor
Harkotten 2
48336 Sassenberg
Deutschland

Tel.: +49 5426 807677
E-mail:
Website: www.schlossharkotten.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.