Ev.-luth. St. Johannes-Kerk, Neuenhaus

In een oogopslag

Een plek van stilte en versterking.

Net zoals een tent het ronddolende volk van God bescherming en rust bood in de woestijn, zo moest ook de Lutherse Johanneskerk in Neuenhaus een plaats van stilte en versterking zijn. Dit basisidee lag achter de constructie en indeling van dit gebouw, ontworpen door Otto Bartning en gebouwd in 1950, en die lijkt in eerste instantie ongebruikelijk.

Gebaseerd op de noodkerken die in de naoorlogse periode werden gebouwd, bood deze houten kerk, geschonken door de Lutheran World Federation en in serie geproduceerd, de mogelijkheid om zowel voor kerkdiensten als voor andere gemeenschapsevenementen te worden gebruikt. De altaarnis is af te sluiten met dubbele deuren, typische kerkramen ontbreken. Tegenwoordig worden de originele meubels aangevuld met moderne kunstwerken.

Op de kaart

Ev.-luth. St. Johannes-Kerk, Neuenhaus
Schulstraße 7
49828 Neuenhaus
Deutschland

Tel.: +49 5941 2 56
E-mail:

Contactpersoon

Frau Pastorin Anne Noll
Schulstraße 7
49828 Neuenhaus

Tel.: +49 594 12 56
E-mail:

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.