© christiane.wurst

Bauernhof-Tour

In een oogopslag

  • Start: Rundtour: Abfahrtspunkt frei wählbar
  • Eindpunt: Rundtour: Endpunkt frei wählbar
  • gemakkelijk
  • 49,56 km
  • 3 uren 7 minuten
  • 43 m
  • 24 m

Beste seizoen

Klooster, Vakwerkhuis, Pitch & Putt

Een groot vakwerkhuis, nog grotere bomen ernaast en uitgestrekte velden en weiden eromheen - zoals de meeste kinderen een boerderij tekenen, zo zien de meeste boerderijen in Artland er ook echt uit. Bijna allemaal zijn ze een nadere beschouwing waard, want het vakwerk is onvergelijkbaar sierlijk. Hoewel elke boerderij zijn eigen ontwerp heeft, ontdek je bijna overal de typische Artland draken in het houtsnijwerk en het schilderwerk.

Er zijn ook drie charmante historische plaatsen langs de weg, die allemaal ideale vertrekpunten zijn. Het marktplein voor de kloosterpoort in Bersenbrück is bijzonder geschikt. De kroon op de rondgang zou een bezoek aan het museum in het klooster kunnen zijn. De tentoonstelling over de geschiedenis van de cisterciënzerabdij en de stad werd in 2018 heringericht. 

Als u de route met de klok mee volgt, komt u kort voor Badbergen bij de boerderij Elting-Bußmeyer, een zeer typisch voorbeeld van Artländer vakwerkpracht - inclusief een charmante tuin, een gezellig café en een boerderijwinkel. Niet ver weg is de Artländer Eselhof. Als u van tevoren heeft gereserveerd, kunt u een korte rit of een koetsrit maken met de beminnelijke lange oren. Net achter Badbergen is nog een stop bij de biologische bijenteeltboerderij Honigsüß de moeite waard.

Door het parkachtige cultuurlandschap en een kort stukje langs het riviertje de Hase bereiken de fietsers weldra Gehrde, een ongewoon fraai dorp met typische Artlandse boerderijen. En wie kort voor het einde van de reis een sportieve afwisseling van het fietsen zoekt, vindt die op de vakantieboerderij Groneick: op de pitch & putt-baan bereiken zelfs beginners bij de ongecompliceerde golfvariant al snel een gevoel van voldoening. De tocht gaat verder naar Bersenbrück. Er valt nog veel te ontdekken in het museum in het klooster.

Dit ga je zien

Hase-Kanu

Gehrde

© CC-BY-SA | christiane.wurst

Hasemühle

Bersenbrück

© CC-BY-SA | christiane.wurst

Weer

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.