100 Schlösser Route - West

In een oogopslag

  • 323,29 km
  • 20 uren 50 minuten
  • 152 m
  • 14 m

Tegen een brede horizon verzamelen zich in het westelijke Münsterland beroemde kastelen, romantische paleizen en pittoreske landhuizen. Omgeven door het weelderige groen van het natuurpark Hohe Mark en het parklandschap van Münsterland, is deze fietstocht een echte traktatie. Op meer dan 310 kilometer wisselen historische gebouwen en gezellige stadjes elkaar af op het westelijke traject van de 100 Schlösser Route.

Landlust ontmoet kasteelcultuur

Haltern am See is een van de mooiste plaatsen in het Münsterland en is ons startpunt voor het westelijke traject van de 100 Schlösser Route. Het meer schittert diepblauw op de promenade langs het meer, het historische stadhuis springt in het oog in helder wit en de natuur presenteert zich in fris groen. Je moet wat tijd nemen voor Haltern am See. Wandel ontspannen door de steegjes van de stad of ga op zoek naar sporen in het fraaie Römermuseum.

Het natuurpark Hohe Mark begeleidt fietsers naar kasteel Lembeck. Omgeven door diepe bossen en een kleine hoeve, is het uitzicht bijzonder statig en representatief. De Engelse tuin ligt verscholen achter hoge muren. Een hoogtepunt is de bloei van de rododendron in mei. Dan verandert het park in een ware zee van kleur. De sfeer wordt bijzonder romantisch wanneer in de zomermaanden de talrijke Engelse rozen bloeien.

Het symbool van Raesfeld is zonder twijfel de prachtige waterburcht. Het kasteel torent hoog boven de daken van de stad uit en verhoogt de anticipatie al voor uw aankomst. U kunt rond het kasteel, waar ook een restaurant is, wandelen over een pad. De zwarte zwanen op de grote kasteelvijver maken het gebouw tot een echt "sprookjeskasteel". De paden in de aangrenzende historische dierentuin zijn heerlijk rustig. Kleine bossen worden afgewisseld met dromerige vijvers en open weiden en heidevelden.

Ver weg van de grote verkeerswegen en met praktisch geen hoogtemeters gaat de 100 Schlösser Route richting het aantrekkelijke centrum van Bocholt. "Stedelijke flair en ontspannen sereniteit wachten op u tijdens een wandeling door de stad.

Kastelen en Paleizen tegen een brede horizon

Alleen al de waterburcht van Anholt bij Isselburg is al een reis waard. Het grote kasteel wordt idyllisch omlijst door slotgrachten en kasteelpark. Het zou je niet verbazen als er zo meteen een ridder door de kasteelpoort zou komen. Tegenwoordig herbergt het kasteel een hotel en verschillende restaurants. De geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners wordt verteld in het museum op de binnenplaats, dat zeker de moeite waard is.

De fietsroute loopt in het zicht van de Nederlandse grens langs kasteel Rhede naar Borken. Kasteel Gemen is zeker een van de meest ongewone gebouwen in het Münsterland. Het kasteel, waarvan het oudste deel dateert uit 1280, kijkt terug op een bewogen verleden. Een rondleiding over het terrein mag je niet missen.

Onder de weidse hemel van het westelijke Münsterland voert de westelijke route je door mooie dorpen en langs charmante gebouwen, zoals Schloss Ramsdorf en Schloss Velen, naar Ahaus. Het kasteel van de stad ligt vlak naast het stadscentrum. Machtige muren en diepe grachten maken het alleen op het eerste gezicht onneembaar. Neem de tijd.

Meer informatie over de route vind je op de website van Münsterland e.V

Weer

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.