Villa Jordaan in Rothenberge

In een oogopslag

Villa Jordaan

Het pittoreske Haus Rothenberge, ook wel bekend als Villa Jordaan, biedt een uniek uitzicht over de Münsterlandbaai. De villa ligt op de heuveltop van de "Roter Berg". Het landgoed omvat uitgestrekte tuinen en parken, evenals een theehuis met een rieten dak.

In de villa worden regelmatig evenementen georganiseerd door de Universiteit van Münster.

Geschiedenis

Haus Rothenberge werd in de jaren 1920 gebouwd als een soort 18e-eeuws 'maison de palsance'. De Nederlandse bankier Jan Jordaan en zijn vrouw 'Bertha' (van Heek) gaven opdracht aan de Münsterlandse architect Alfred Hensen. De prachtige villa ligt op de "Rode Heuvel". De verhoogde ligging biedt een wijds uitzicht over de baai van het Münsterland. Het interieur is ontworpen in de stijl van de Franse rococo.

Sinds de jaren 1960 wordt de villa gebruikt als buitenverblijf van de Universiteit van Münster voor conferenties en seminars.

In 2013 werden uitgebreide renovatiewerkzaamheden en brandbeveiligingsrenovaties uitgevoerd. Sindsdien straalt de villa in nieuwe, eeuwenoude pracht en praal.

Op de kaart

Villa Jordaan in Rothenberge
Rothenberge 83a
48493 Wettringen
Deutschland

Tel.: +49 251 83-22218
E-mail:
Website: www.uni-muenster.de/Foerderer/rothenberge.html

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.