Pablo Picasso Kunstmuseum Münster

Pablo Picasso Kunstmuseum Münster Het kunstmuseum Pablo Picasso Münster is het enige Picasso-museum van Duitsland en verrukt de bezoekers met een verscheidenheid aan wisselende tentoonstellingen.

Het Pablo Picasso Museum of Art Münster is het enige Picasso-museum in Duitsland. Het herbergt 's werelds meest uitgebreide collectie litho's van Pablo Picasso en andere Picasso-verzamelingen in verschillende artistieke technieken en uit verschillende creatieve periodes. Grote collecties werken van zijn collega-kunstenaars Georges Braque, Marc Chagall, Joan Miró en Henri Matisse behoren ook tot de schatten van het museum.

In wisselende tentoonstellingen belicht het Picasso Museum het veelzijdige oeuvre van de Spanjaard door zijn grafisch werk in dialoog te plaatsen met de schilder- en beeldhouwkunst. Dergelijke verwijzingen worden ook onderzocht in de tentoonstellingen van het museum die gewijd zijn aan zijn artistieke metgezellen. In de geest van zijn naamgenoot is het museum een huis van voortdurende verandering dat meerdere malen per jaar bezoekers aantrekt met speciale tentoonstellingen.

In 2010 werd het museum ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan omgedoopt van Graphikmuseum Pablo Picasso Münster tot Kunstmuseum Pablo Picasso Münster. In het voorjaar van 2020 verwelkomde het huis aan de Picassoplatz zijn 1,5 miljoenste bezoeker.

Informatie over de rondleiding

Het museum kan worden bezocht tijdens de aangegeven openingsuren.

Informatie over de geschiedenis

Geschiedenis van het gebouw:

De tentoonstellingszalen van het Pablo Picasso Museum zijn ondergebracht in twee historische gebouwen, de Hensenbau en Druffel'schen Hof. De twee gebouwen werden aan het eind van de jaren negentig samengevoegd tot een architectonisch complex. De ligging van het gebouw aan de Picassoplatz in de Königsstraße onderstreept zijn indrukwekkende verschijning met zijn prachtige adellijke binnenplaatsen. Het Druffel'sche Hof is een van de belangrijkste gebouwen uit de klassieke periode in Münster.

Geschiedenis van het museum:

Het kunstmuseum Pablo Picasso in Münster is het eerste en tot nu toe enige Picasso-museum in Duitsland. Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan in 2010 werd het Picasso Museum omgedoopt van Graphikmuseum Pablo Picasso Münster in Kunstmuseum Pablo Picasso Münster.

Op de kaart

Pablo Picasso Kunstmuseum Münster
Picassoplatz 1
48143 Münster
Deutschland

Tel.: +49 251 41447-10
Fax: +49 251 41447-77
E-mail:
Website: www.kunstmuseum-picasso-muenster.de/home

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.