Vaderland huis Weseke

In een oogopslag

Het Weseker Heimathaus ligt in het Quellengrundpark. Naast het rustieke Heimathaus kunnen bezoekers ook genieten van een geologische tuin, een apothekerstuin, een bakkerij en tentoonstellingsschuren. Met deze verschillende gebieden is het Quellengrundpark een prachtige bestemming voor gezinnen en natuurliefhebbers. Maar ook degenen die geïnteresseerd zijn in historische gebouwen en hun verhalen komen hier aan hun trekken.

In de zomermaanden nodigt de Kneipp-watertrapvoorziening uit tot ontspannende uren. Het wordt gevoed met ijskoud water uit de Holtbachbron. De faciliteit kan met of zonder gids worden bezocht.

Informatie over de geschiedenis

Het huidige Heimathaus is een Wesekse boerderij uit 1748, die tot 1976 op een andere boerderij in het stadsdeel Borken stond. Pas na de sloop in 1976 werd het door de heemkundekring in het Quellengrundpark weer naar het origineel herbouwd. Sinds de voltooiing in 1978 doet het dienst als vergaderzaal voor de heemkundige kring.

Binnen in het huis zijn er talrijke tentoonstellingen: Huishoudelijke voorwerpen uit vroegere tijden, gereedschap voor de verwerking van vlas of uit de melkveehouderij.

Tegenwoordig kan het huis ook worden gehuurd voor privé-feesten.

Informatie over de rondleiding
  • Het Heimathaus Weseke is open voor het publiek tijdens de aangegeven openingstijden.
  • Na telefonische afspraak met de heemkundige kring van Weseke is bezoek ook op andere tijden mogelijk.
  • De tuin is altijd gratis toegankelijk.

Op de kaart

Vaderland huis Weseke
Hans-Sachs-Straße 16
46325 Borken
Deutschland

Tel.: +49 157 39336980
E-mail:
Website: www.weseker-heimatverein.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.