© Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH

Huis uit de ijzertijd in Venne

In een oogopslag

In het IJzertijdhuis in Ostercappeln kunt u zich onderdompelen in het leven van mensen van meer dan 2000 jaar geleden. Het imposante hoofdhuis met zijn stallen en woongedeelte met open haard is 's zomers aangenaam koel en biedt 's winters een behaaglijk warm comfort. Te midden van de idyllische omgeving met het panorama van het Wiehengebergte op de achtergrond en in de directe omgeving van een gezellig boerderijcafé, is het IJzertijdhuis de ideale bestemming voor een excursie met volop ruimte voor uw eigen picknick.

Het IJzertijdterrein kan te allen tijde worden bezocht, alleen het hoofdhuis is niet altijd vrij toegankelijk. Het hoofdhuis is open tijdens geboekte belevingsaanbiedingen, rondleidingen en tijdens acties. Naast weekendactiviteiten en open evenementen, biedt het team van het IJzertijdhuis een breed scala aan activiteiten voor schoolklassen, reisgroepen, clubs, bedrijven en families.

Bijv. smeden, vuur maken, pottenbakken, boogschieten en andere ervaringen die inzicht geven in de manier waarop onze voorouders leefden.

Geleide rondleidingen in het Schnippenburg Museum en het opgravingsterrein van de Schnippenburg zijn ook altijd mogelijk.

Op de kaart

Huis uit de ijzertijd in Venne
Knostweg 4
49179 Ostercappeln - Venne
Deutschland

Tel.: +49 5473 / 9202 - 23
Mobil: +49 176 / 69311355
E-mail:

Contactpersoon

Frau Maike Schlichting
Knostweg 4
49179 Ostercappeln

Tel.: +49 5473 / 9202 - 23
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.