Tuin bij het huis Welbergen

In een oogopslag

De tuin van de historische waterburcht Haus Welbergen schittert in al zijn kleurenpracht, vooral in de zomermaanden. Vooral wanneer de vaste planten en rozen in bloei staan, is de tuin rond Haus Welbergen een aantrekkelijke bestemming. De verschillende tuingedeelten zijn bereikbaar via een stelsel van paden. Een uitgebreide wandeling door het aangrenzende bos en langs de gracht zorgt voor ontspanning en recreatie.

Informatie over de rondleiding

De tuinen van Haus Welbergen kunnen het hele jaar door bezocht worden.

Informatie over de geschiedenis

De prachtige tuinen op het voorste kasteeleiland van Haus Welbergen kunnen gedeeltelijk uit de renaissance worden gedateerd en zijn nu het aantrekkelijkste doel voor de meeste bezoekers en het begin van een systeem van paden door verschillende tuingedeelten. Op de plaats van de boerderijgebouwen die eens midden op de binnenplaats stonden en twee gebouwen die direct aan de noordmuur vastzaten, legde de Bertha Jordaan-van Heek Stichting vanaf 1962 een geometrische tuin aan, naar historisch voorbeeld. Een fontein met een ontwerp gebaseerd op vormen uit de Renaissance straalt een meditatieve rust uit.

Op de kaart

Tuin bij het huis Welbergen
Bökerhook 6
48607 Ochtrup
Deutschland

Tel.: +49 (0)2553 98180
E-mail:
Website: www.vwo-ochtrup.de/sehenswuerdigkeiten/wasserburg-haus-welbergen.html

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.